Sunn og bærekraftig hverdagsmat

  • 8. nov 2021til 9. nov 2021
  • kr 3750,-
  • Påmeldingsfrist 03. november

Har du lyst på et lettvint, sunt og bærekraftig kosthold i hverdagen, men opplever at tiden ikke strekker til? På dette kurset skal vi hjelpe deg å lykkes med sunn og lettvint hverdagsmat. Diplombaker og tidligere landslagstrener Erlend Løken Volden, lærer deg å lage sunne, velsmakende brød med naturlige prosesser og lang modningstid.

Dette kurset går over to kvelder. På denne måten får du være med på hele prosessen fra setting av deig til modning og steking. Vi skal også lage sunne, fristende toppinger til pizza og brød, og det blir et måltid hver kursdag.

Vi skal bake med havre, bygg, rug, og forskjellige hvetesorter. Av hvetesorter skal vi innom konvensjonell hvete og gamle hvetesorter, ofte kalt "urkorn". Vi skal lære om forskjellige bakeegenskaper i de forskjellige meltypene og hva som er fordeler og ulemper ved faktorer som korntype, grovhet, surdeig, lange modningstider og naturlige prosesser. Hva skjer i deigen i de forskjellige prosessene? Når du vet dette, vil et godt resultat bli lettere.

Selv om dette kan høres krevende ut, lover vi at med enkle metoder vil du klare å bake utrolig gode og sunne brød uten å bruke mye tid. Deigene hever når du sover, og tiden du bruker er minimal. Resultatet er velsmakende og sunne brød som vi skal sette sammen med gode og sunne toppinger til et raskt, sunt og bærekraftig hverdagsmåltid.

Erlend har trent frem det norske bakelandslaget til vm-bronse, og er selv nordisk mester i søtbakst, så her har du muligheten til å lære av de beste. Kurset passer for alle som liker å bake og/ eller lage mat. Enten om du vil lære noe nytt, eller bli bedre på noe du kan fra før, vil dette kurset passe for deg.

Du får med surdeigstarter og brød hjem.

Kurset varer fra 16.30 til 21.30 begge dagene. Dersom du kommer med tog som ankommer 16.30, går det fint.

Påmelding er bindende. Ved påmelding vil du få tilsendt en faktura med betalingsfrist på to uker, eller senest en uke før kurset. 

Skulle du ha spørsmål om kurset utover dette, kan du kontakte fagansvarlig i Baker- og Konditorakademiet Erlend Løken Volden 

Kursholder

  • Erlend Løken Volden

Erlend er utdannet diplombaker, og har mangeårig erfaring som produktutvikler. Han har vært både utøver og trener på bakelandslaget, og brenner for å overføre kunnskap. Erlend holder for tiden på å skrive de nye lærebøkene i baker- og konditorfaget. Som fagansvarlig for fagkompetanse i Baker- og konditorakademiet, jobber Erlend blant annet med lærlinger, kurs og kompetanse, bakefaglig rådgivning og håndverksbakeriordningen.