BKLF

Innhold

Jonathan Burt (26) er utøver på bakerlandslaget 2020. Til daglig jobber han som produksjonsansvarlig hos Tollboden Bakeri AS.

Bosted: Flekkefjord      

Utdannelse:     
BSc Baking Technology Management,
FdSc Baking Technology Management
FDQ Craft Studies
The Art of German Bread  hos Akademie Deutsches Bakerhandwerk Weinheim
Grunnleggende Baristakunst hos Kaffemisjonen Bergen
Traditional French Bread & French Pastry hos Moulins Bourgeois

Nåværende stilling: Produksjonsansvarlig (Baker)

Nåværende arbeidsgiver: Tollboden Bakeri AS

Arbeidserfaring:
Tollboden Bakeri 2016  – Baker
GBA Ships – 2015 – Baker
Provianten - 2015 – Baker, sommerjobb
Bakeriet i Lom 2014 – Baker, sommerjobb
St John Bakery 2013 - 2015 – Baker
Bread Bread 2013 – Baker
Harrods 2013 – Baker
Le Petit Boulanger 2012 – Baker
Nordic Bakery 2012 – Baker
Sjømannskirken London 2011-2015 – Frivillig Kjøkken-hjelp

Konkurranseerfaring:
Nordic Bakery Cup 2019 1.plass (Showpiece Kategori 1.Plass)
Norges Mesterskap 2018 2.Plass
Nordic Bakery Cup 2018 3.Plass (Showpiece Kategori 3.Plass)

– Hvorfor valgte du å bli konditor/baker?

– Jeg er ikke sikker at jeg hadde sakt at jeg valgte dette yrke, men datt heller inn, baking var en del av livet mitt lenge, og når noen oppfordra meg til å gå på bakerskole så tok jeg den muligheten og fant ut ganske fort at det var ingenting jeg hadde heller lyst til. 

– Hvorfor ville du bli med på Landslaget?

– Ganske enkelt, det var å lære fra de beste i landet, det er et helt annet nivå en det man lager daglig på et bakeri, så hvis jeg kunne lære fra dem så kunne jeg øke kvaliteten «hjemme». 

– Hvem innen baker og konditorverden ser du opp til?

– Det er mange som jeg blir sterkt inspirert av, for mange å nevne. 

– Hvor hadde du ditt siste bakericafe/konditoribesøk?

– Fuglen Kafe i Oslo, et kaffebrenneri som har åpnet et kafe i lokalene som kundene kan smake på kaffen.

– Hvordan vil du beskrive "kulturen" på landslaget?

– Det er en fest, vi jobber hardt, men har det gøy samtidig, når det passer så hører vi på musikk når vi jobber, så går tiden fort, og vi er gode venner så det er alltid gøy når vi samles på treningene. 

– Har yrket ditt levd opp til dine forventninger?

– Ja. Over alle forventninger, det har jo vært noen lange og tunge dager, men ingenting slår den følelsen av å lage gode varer som jeg vet noen kommer til å nyte. 

– Hvilken fagområde/spesialitet vil du bli bedre/best på?

– Jeg har lyst til å jobbe videre med yrke som et helhet, på landslaget har jeg lyst å jobbe videre med skulpturen å bli så god som jeg kan bli. 

– Hva liker du best med å blitt medlem av landslaget?

– Den friheten jeg har til å vise min kreativitet på, og lære nye måter å gjøre det bedre. 

– Hvilken faglig prestasjon er du mest stolt av?

– Hver gang noen perfekte brød kommer ut av ovnen, så blir jeg veldig stolt. 

– Hva er ditt ultimate karrieremål på landslaget?

– Jeg har selvsagt lyst å konkurrere på VM nivå men det ultimate hadde vært å sett den neste generasjonen av bakere ta over og gjøre det enda bedre!