BKLF

Innhold

#

Kjetil Dale Aas (45) er hovedtrener på baker- og konditorlandslaget 2020. Han jobber til daglig i BKLF.

CV - Kjetil Dale Aas

Alder: 45 år

Bosted: Sotra

Deltaker på landslaget siden: 2018

Utdanning: Bakermester, konditormester, diplombaker, bachelor økonomi

Nåværende arbeidsgiver: BKLF AS

– Hvorfor valgte du å bli baker?

– Jeg prøvde meg først som kokk, men fant ut det var baker jeg helst likte arbeide som. Fikk også mulighet til å ta konditor-svennebrevet og har aldri angret på det. Vi har en stor fordel innen faget vårt og det er at om du er dyktig og interessert i faget, så vil du kunne komme langt og det vil alltid være mange som er interessert i kunnskapen din. Så med å ta et fagbrev så blir du automatisk attraktiv. 

– Hvorfor ville du bli med på Landslaget?

– Jeg synes det virket spennende. Og når jeg fikk spørsmål om jeg kunne hjelpe dem på forskjellige områder så ville jeg veldig gjerne prøve det. Både fordi det passet svært bra den tiden jeg ble spurt, og fordi jeg ville lære av de beste. Har aldri angret på det.

– Hvem innen baker og konditorverden ser du opp til?

– Oi, det er mange. Men om det gjelder faglig dyktighet og en som inspirerer meg så vil jeg si Gunther Koerffer og alt han klarer få til for bransjen vår. Både gjennom sitt arbeid i UIBC i tillegg til CEBP. Det ligger mye arbeid bak i kulissene som vi ikke får med oss.  I Norge så er jeg så heldig at Remy Corbet er en svært god kamerat av meg, i tillegg til å være lagtrener på baker- og konditorlandslaget. Han er nok den personen jeg ser mest opp til når det gjelder håndarbeid og nyskapning. Er helt sikkert mange som er like flinke som Remy, men ikke mange som klarer få det til å se så enkelt ut samtidig som det bare blåser deg overende.

– Hvor hadde du ditt siste bakericafe/konditoribesøk?

– Det var på Lie Nielsen i Bergen. Men, nå er jeg så heldig i jobben min at jeg er på bakeri og konditoribesøk stort sett hver eneste dag.

– Hvordan vil du beskrive "kulturen" på landslaget?

– Den er svært bra. Alle trener på sine oppgaver i tillegg til å bidra til kompetanse heving av hele laget. Vi har klart å bygge en vinner kultur, hvor vi overfører kunnskap fra de eldste og over til våre nye rekrutter. Og vi har det gøy sammen. Det tror jeg er det aller viktigste.

– Har yrket ditt levd opp til dine forventninger?

– Ja. Jeg har prøvd noen ganger å gå ut fra yrket, men hver gang kommer jeg tilbake. Dette er yrket mitt og det jeg vil jobbe med resten av livet.

– Hvilken fagområde/spesialitet vil du bli bedre/best på?

– Jeg vil gjerne bli bedre til å lede de unge på laget og hvordan jeg kan motivere dem best mulig til å levere det de selv ønsker. Jeg har ikke noe behov for å gå i konkurranser selv, og hvertfall ikke når jeg ser den gleden utøverne på laget har når de lykkes i konkurranser. Så hvordan lede dem bedre er et stort ønske fra meg.

– Hva liker du best med å blitt medlem av landslaget?

– Å være en del av noe som jeg trives med. Samt å få være sammen med kremen av Norske bakere og konditorer. Jeg trodde jeg kunne bake før jeg startet på BKL, men lærer nye ting hver eneste dag.

– Hvilken faglig prestasjon er du mest stolt av?

– Den dagen jeg ble spurt om å overta som leder eller hovedtrener var et stort øyeblikk. Og på vegne av laget så er det både gullet i Nordisk på hjemmebane, i tillegg til bronsen i Iba. For ikke glemme 5 plassen til Vilde på IBA. Det var en stor prestasjon som ikke mange forstår hva som ligger bak.

– Hva er ditt ultimate karrieremål på landslaget?

– Her har vi mange mål i tiden som kommer og det er vanskelig å velge. Men for 2020 så vil Taiwan og en kategoriseier der være det ultimate. Og så kommer jo snart Nordisk i Stockholm. Så det ultimate der vil jo være gull for begge lag. Jeg er sikker på at konditorne våre er super sultne og ønsker vise at nå er det deres tur. Så 2020 blir et svært bra år.