BKLF

Innhold

#205

Malin Skagen

Malin Skagen (21) er utøver på konditorlandslaget 2020. Til daglig jobber hun som konditor på Lysebu.

Fødested: Oslo

Bosted: Lillestrøm 

Utdannelse: konditor

Nåværende stilling: konditor sjef

Nåværende arbeidsgiver: Lysebu 

Arbeidserfaring: lærling hos Baker Hansen, konditor hos Thon Hotell Oslo Airport og konditor hos Lysebu 

Konkurranseerfaring: deltaker Oslo/Akershus cup 2017

– Hvorfor valgte du å bli konditor/baker? 

– Jeg har alltid vært glad i å jobbe kreativt med smaker og utseende. Derfor var det veldig naturlig at valget falt på konditor.  

– Hvorfor ville du bli med på Landslaget?

– Jeg ønsket å utvikle meg selv sammen med andre som brenner for det samme som jeg gjør og være med på konkurranser. 

– Hvem innen baker og konditorverden ser du opp til?

Det er så mange, men om jeg skulle velge en så må det bli Jordi Roca

– Hvor hadde du ditt siste bakericafe/konditoribesøk?

– Mitt siste besøk var på Fika i New York, beste konditori opplevelsen jeg noen gang har hatt. 

– Hvordan vil du beskrive "kulturen" på landslaget?

– Vi har det veldig gøy sammen, samtidig som det er seriøst når vi trener.

– Har yrket ditt levd opp til dine forventninger?

– Ja, det har det.

– Hvilken fagområde/spesialitet vil du bli bedre/best på?

– Jeg elsker å jobbe med sjokolade, så det må nok bli det. Samtidig er sukker også noe jeg ønsker å bli flink i.

– Hva liker du best med å blitt medlem av landslaget? 

– At jeg får utvikle meg som konditor og trene sammen med noen av de beste innen faget i Norge.

– Hvilken faglig prestasjon er du mest stolt av?

– Etter en litt kronglete læretid der jeg nesten ga meg som konditor, så må svenneprøven min være det jeg er mest stolt av idag

– Hva er ditt ultimate karrieremål på landslaget?

– Å få være med i så mange konkurranser som jeg kan, og utvikle meg selv til å bli en så god konditor som mulig