BKLF

Innhold

Marthe Kilen (32) er utøver på bakerlandslaget 2020. Til daglig jobber hun hos Fru neliK AS.

Kort om Marthe Kilen:

Fødested: Trondheim.

Bosted: Stadsbygd. Ei lita bygd en time utenfor Trondheim.

Utdannelse: Kokkefagbrev 2007 og konditorfagbrev 2009.

Nåværende stilling: Eier og daglig leder av Fru neliK AS.

Nåværende arbeidsgiver: Fru neliK AS.

Arbeidserfaring: Britannia hotell, Rica Nidelven hotell, Holmen Fjordhotell, Mikalsen Bakeri, Clarion Hotel og Congress Trondheim

Konkurranseerfaring: Har vært med i en kokkekonkurranse og to konditorkonkurranser når jeg var lærling.


– Hvorfor valgte du å bli konditor?

– Fordi det var noe jeg trivdes veldig godt med og var god i. Men jeg er veldig glad jeg tok kokkefagbrevet først. Man lærer en helt annen måte å jobbe på og ville ikke vært foruten den erfaringen.

– Hvorfor ville du bli med på Landslaget?

– For å lære mer! For å lære av de beste og dyrke min lidenskap. Og litt for å se om jeg er god nok!

– Hvem innen baker- og konditorverden ser du opp til?

– Cathrine Nilsen. Superflink og veldig hyggelig dame. Hun jobber for tiden som konditorsjef på Britannia Hotel.

– Hvor hadde du ditt siste bakericafe/konditoribesøk?

– Åpent bakeri, Karl Johans gate oslo.

– Hvordan vil du beskrive "kulturen" på landslaget?

– Jeg er veldig fersk, men ut ifra sist samling vil jeg si at det er en veldig bra gjeng. En gjeng med mye humor og mye kunnskap. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med de og lære mye. Å forhåpentligvis kan kanskje de lære noe av meg også.

– Har yrket ditt levd opp til dine forventninger?

– Så absolutt!! Det er et veldig variert yrke. Noe jeg setter pris på. Og jeg føler at det kun er kreativiteten din som kan stoppe deg. Her er nesten alt mulig, du må bare prøve og feile. Og det blir det mye av.

– Hvilken fagområde/spesialitet vil du bli bedre/best på?

– Sjokolade og sukker. Det er noe jeg har holdt på lite med selv, men som ser helt fantastisk ut når du ser de som kan det holde på. Skikkelige kunstverk!

Hva liker du best med å blitt medlem av landslaget?

– Samhold. Ha flere å spille på, drøfte ideer og være kreative som et lag. I min jobb har jeg stått mye alene og det har vært utfordrende til tider og hele tiden være kreativ og skape nye produkt. Ser virkelig fram til å ha noen «bransjefolk» og diskutere med.

Hvilken faglig prestasjon er du mest stolt av?

– Å ha startet egen bedrift. Som for øvrig er på det 6. året nå.

– Hva er ditt ultimate karrieremål på landslaget?

Gull, gull, gull! Over hele fjøla! Det hadde vært et drømmescenario, he-he!