BKLF

Innhold

Vilde Nistad Strandos

Vilde Nistad Strandos er ny på Konditorlandslaget fra 2017. Vilde har allerede utmerket sitt talent da hun ble vinner av NM årets ung konditor 2014. En fremadstormende og dyktig jente som til daglig jobber som konditor på Naustdal Dampbakeri i Førde.

Vilde Nistad Strandos (27) er lagtrener for konditorlandslaget 2020. Hun jobber til daglig i Vaaghals AS.

CV - Vilde Nistad Strandos

Alder: 27 år

Bosted: Oslo

Deltager på landslaget siden: 2017

Utdanning: Svennebrev konditor (Danmark 2014)

Nåværende arbeidsgiver: Vaaghals AS

– Hvorfor valgte du å bli konditor/baker?

– Jeg begynte tidlig å fatte interesse for matlaging og kakebaking. Valget falt dermed lett på å bli konditor. Hvem vil vel ikke ha en jobb hvor du får muligheten til å dyrke det du liker aller best å holde på med?

– Hvorfor ville du bli med på baker- og konditorlandslaget?

– Det å få muligheten til å være med på et lag med noen av landets beste konditorer er både spennende, lærerikt og utfordrende. Jeg har også alltid likt å konkurrere.

– Hva liker du best ved å være deltaker av BKL?

– Det at vi er sammen som et lag uavhengig om det er en eller flere som skal være med i konkurranse. Det å kunne dele erfaringer og lære av hverandre er helt klart et stort pluss.

– Hvem innen “bake- og konditor”-verdenen ser du opp til?

Det finnes så mange flink og dyktige konditorer både i inn- og utland. Dagens teknologi gjør det lett å finne inspirasjon fra andre.

– Hvor hadde du ditt beste café- eller konditoribesøk?

– Utenom Naustdal Dampbakeri må jeg nok si Strangas i København. Det er et koselig lite konditori med et fantastisk utvalg av nydelige kaker og desserter.

– Har du en faglig prestasjon du er spesielt stolt av?

Det må nok være når jeg vant NM ung konditor 2014.

– Hvilket fagområde vil du bli bedre på?

– En kan jo alltid bli bedre, og som konditor er man jo sjelden helt fornøyd med resultatet, da man tenker at det alltid kan bli litt bedre. Av de utfordringene jeg nå står ovenfor, ønsker jeg å bli enda bedre på is. Dette er et område jeg har jobbet minst med.

– Hvordan ser dagens arbeidsmarkedet ut for en konditor eller baker?

– I en hverdag hvor det blir mer og mer fokus på at produkter skal være så billig så mulig og det blir hentet inn billig arbeidskraft fra utlandet, er det viktig å huske på at vi har mange dyktige konditorer og bakere her i landet som mer en gjerne vil ha en jobb. Det er absolutt arbeid til Norske bakere og konditorer når vi som kunder ser verdien av kvalitetshåndverk.

– Hva er ditt ultimate karrieremål?

– Målet må nok være å opprettholde den genuine interessen for konditorfaget og alltid være lysten på å lære noe nytt. Dette mener jeg er viktig når en jobber i et fagområde hvor det alltid kommer nye ting og det alltid noe nytt å lære.

– Hvilke hobbyer/interesser har du ved siden av arbeidet?

På fritiden liker jeg å drive med håndarbeid og være sammen med venner og familie. Jeg er også glad i å trene for å holde meg i form, så fysisk aktivitet er en del av min hverdag.