Bakerlandslagets Quinoabrød med solsikkefrø og gulrot

Ble det litt mye godsaker i påsken? Hva med å bake et sunt Quinoabrød til helgens frokost, lunsj eller brunsj? Denne oppskriften er nok til to brød.

Ingredienser Quinoabrød

Bløtlegging (lages 30 minutter før du skal bake):

200 g Vann
100 g Quinoa

Hoveddeig

500 g Vann
350 g Møllerens siktet speltmel
350 g Møllerens siktet hvetemel
200 g Møllerens solsikkefrø
100 g Revet gulrot
20 g Honning
20 g Fersk gjær
10 g Salt

Fremgangsmåte:

  1. Vi starter med å riste solsikkefrøene i 10 minutter på 175 grader, avkjøl de raskt.
  2. Bland alle ingrediensene, bortsett fra solsikkefrø, gulrøtter og den bløtlagte Quinoaen, i en bakebolle.
  3. Elt i 4 minutter på lav hastighet og 6 minutt på medium hastighet.
  4. Etter 10 minutter tilsetter du solsikkefrøene, de revne gulrøttene og den bløtlagte Quinoaen.
  5. Elt på lav hastighet i ytterligere 4 minutter, slik at alt blander seg inn i deigen.
  6. Dekk til deigen med plast, og la hvile i 3 timer.
  7. Del deigen i to emner og form dem til brød, før de legges i to smurte brødformer. Hev brødene i ytterligere en time, dekket med plast.
  8. Sett stekeovnen på 220 grader.
  9. Stek brødene i 50 minutter.
  10. Avkjøl brødene på en rist.