Bakt ostekake med norske epler og salt karamell

Ingredienser ostekake

Bunn:

260g hvetemel
110g brunsukker
230g Bremykt


Ostekrem:

230g kremost naturell
150g sukker
3 egg
1 vaniljestang
1/4 sitron - sitronsaft
1/2sitron - sitronzest


Norske epler:

2stk store norske epler, kuttet i små terninger
½ts kanel
2 ts sukker
¼ts muskatnøtt


Crumble:

220g brunsukker
130g hvetemel
45g lettkokt havregryn
115g Bremykt i terninger


Salt karamell:

80g sukker
20g vann
225g fløte
250g melkesjokolade, smeltet
25g Bremykt
Maldonsalt etter smak
 

Forberedelsestid: ca 60 min
Steketid: ca 15/20 + 45 min

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 175°C
  2. Bunn: Bland mel og sukker. Rør inn smøret til du får en crumbledeig. Press deigen jevnt ut i ei rektangulær lasagneform kledd med aluminiumsfolie og stek gylden. (ca. 15-20min)
  3. Ostekrem: Pisk kremost, sitronsaft, zest, frø fra vaniljestang og sukker glatt. Tilsett så eggene, ett om gangen. Ostekremen helles direkte over på den varme bunnen.
  4. Epler: Bland alt sammen i en zip-pose og rist godt. Fordel eplebitene jevnt over ostekremen.
  5. Crumble: Bland alt godt sammen og dryss dette over eplebitene som ligger oppå ostekremen. Stek så kaken i ovnen i ytterligere 40-45 minutter til ostekremen har satt seg.
  6. Salt karamell: Karamelliser sukker og vann, ta kjelen av platen og tilsett fløten litt om litt. La blandingen koke videre til den er glatt ved behov. La karamellen avkjøles til ca 70 grader før du heller den over sjokoladen fordelt på tre omganger. Lag en emulsjon og vedlikehold denne med stavmikser. La ganachen avkjøles til under 45 grader før du kjører inn smøret og smaksetter med maldonsalt.

Dekorer den avkjølte kaken med karamellen rett før servering.