Superenkel og søt kake. Passer perfekt til barn, men også for voksne som elsker søtsaker!

Ingredienser Blondies

150 g Bremykt
200 g Hvit sjokolade, Opal Valrhona
200 g Sukker
1 ts Vaniljesukker
2 stk Egg
100 g Hvetemel

Glasur

100 g Hvit sjokolade
litt Frysetørkede bringebær
ca 1/4 ts Lakrispulver
ca 1 ss Ristet kokos

Slik gjør du:

  1.  Smelt smøret og hell det over sjokoladen.
  2.  La stå i ett minutt, og rør til det det kommer sammen.
  3.  Pisk sukker og egg lett sammen.
  4.  Hell sjokoladeblandingen over i bollen med egg og sukker, og rør lett sammen.
  5.  Tilsett hvetemel og vaniljesukker, og rør inn med en slikkepott.
  6.  Hell røren i en ildfast form på 20×30 eller i en 20 cm springform.
  7.  Stek kaken i ovnen på 170 grader i 30 minutter på over og undervarme.
  8.  Kaken skal være lett karamellisert og gyllen på toppen.
  9.  Ta kaken ut og avkjøl.
  10.  Når kaken er avkjølt, smelt 100 g hvit sjokolade i mikro, eller over vannbad.

Stryk den smeltede sjokoladen utover kaken og dryss med frysetørkede bringebær, litt lakrispulver og litt ristet kokos (kokos kan ristes i en stekepanne til det blir gyllent).

Kutt kaken i ønsket form.

___

Tips: Frysetørkede bringebær får du kjøpt i velassorterte dagligvarebutikker eller i internasjonale butikker. Det samme gjelder for lakrispulver.

Laget av landslagskonditor Vilde Myhren Skeid Venås