Bringebærfromasj på myk sjokoladebunn

Frisk og nydelig kake med smak av bringebær og sjokolade. Kan lages med eller uten marsipan på toppen. Et godt tips er å varme formen på utsiden før du løsner den. Da slipper den lett.

Ingredienser

Sjokoladebunn:

90g Smør
80g Sukker
90g Smeltet sjokolade
70g Egg
25g Mandelmel

Bringebærfromasj:

100g Kaldt vann
20g Gelatinpulver
220g Egg
130g Sukker
400g Lettpisket fløte
600g bringebærpuré

Slik gjør du

Sjokoladebunn:

Alt blandes lett i nevnte rekkefølge, smøres ut i formen (Bruk en Ø23 hjertekakeform – eller rund springform) og stekes på 200 grader i ca. 10 min. La bunnen avkjøle i formen.

Ca. 1 kg marsipan (dersom du ønsker å trekke kaken med marsipanlokk).

Bringebærfromasj:

  1. Bløtlegg gelatinpulver i kaldt vann
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis (sett til side)
  3. Gelatinmassen smeltes sammen med 1/4 del av bringebærpuré. Så blandes resten av puréen inn i gelatinblandingen.
  4. Lettpisket fløte vendes inn i eggedosis. Bringebærpuré blandes inn til slutt. Fromasjen helles over avkjølt sjokoladebunn (i ringen) og settes på frys noen timer før kaken skal serveres: For å trekke kaken med marsipan: Kjevle ut marsipan som er dobbelt så stor som kaken. Ta kaken ut fra fryser, ta av ringen og legg på marsipanlokket. Dekorer kaken etter ønske og sett i kjøleskap – gjerne til dagen etter. Ønsker du å lage bringebærpuré selv kan du røre sammen ca. 1.5 kg bringebær. Sil blandingen gjennom en sikt og bruk bare saften.
  5. Ringen varmes litt med enten hendene eller en hårføner, slik at den slipper kaken lett. Sett den gjerne på en høyde som er smalere enn kaken og trekk ringen ned av kaken. (f.eks et litermål som er snudd opp/ned). Sett kaken i kjøleskap noen timer før den skal serveres, slik at den tiner.
___

Laget av landslagskonditor Monica Smehagen Enebakk