Eplesyltetøy

Dette er kanskje ikke så mye baking, men det er knall til fyll i boller eller på skiva når dere har bakt en av våre flotte brødoppskrifter.

Ingredienser eplesyltetøy: 
 
1 kg epler
100-300 gram sukker (avhenger av syrligheten på eplene, smak til etter ønske)
1 kanelstang
1 vaniljestang

Slik gjør du:

Ha alt i en kjele, og sett på medium temperatur. Få opp varmen til kok, og rør med jevne mellomrom. Pass på at det ikke brenner seg, spesielt i starten når det begynner å bli varmt. Kok syltetøyet til det blir så tjukt du ønsker det. Epler tykner av seg selv.

Ha det i plastbokser og frys, da har du lenge. Du kan også koke glass som i ”gamledager”, sett de i stekeovnen på 100-150 grader i 10-15 minutter. Ha eplene rett fra kjelen i de varme glassene og skru til. Da kan glassene stå i romtemperatur, og du kan gi de bort i gave for eksempel.

____

Tips og triks:

Bland i 100-200 gram av en annen frukt, for eksempel plomme. Det fungerer fint og gir en annen smak. Prøv deg fram, det er mange muligheter.