Havrekjeks

Det er både sunt og godt, du kan også bruke det som en liten energiboost i hverdagen. Alle liker kjeks! Husk å bløtlegge, da får du perfekt væskeinnhold.

Ingredienser Havrekjeks

Bløtlegging (kvelden før):

250 g Havre helkorn
1 1/4dl Vann
1 1/4dl Melk

Neste dag:

125 g Smør
325 g Hvetemel
90 g Sukker
3 ts Hjortakksalt

Slik gjør du

Visste du at

Femti prosent av kostfibrene i havre er løselige, noe som gir en gunstig effekt på kolesterolnivået. Forskning har også vist at havre har en helsemessig god virkning på blodsukker.

Bløtlegging (kvelden før)
Bland alt sammen i en bolle og sett det i kjøleskapet til dagen etter.

Neste dag
Smuldre sammen smør og hvetemel. Bland inn sukker og hjortetakksalt og deretter bløtleggingen fra dagen før (inkl. melken og vannet). Elt deigen godt sammen. Kjevle deigen så tynt helkornene tillater. Stiple deigen med f. eks en gaffel. Stikk ut runde kjeks med kjøkkenglass, kaffekopp e.l.

Legg kjeksene på stekeplater (uten bakepapir) og stek på 200 grader i ca 13 minutter, til de er gylne. Avkjøl på rist.