Hjemmelaget Hasselnøtt-is

Hva med å servere hjemmelaget is på 17. mai? Smaker også like godt på en varm sommerdag som på en sen kveld under teppet. Og dessuten så er jo hasselnøtter stappfulle med bra ting for deg, som f.eks vitamin E, B og magnesium, og kilde til kalsium og jern. Bare sørg for å lage nok så har du deilig hasselnøtt-is i fryseren til en hvilken som helst anledning.

Ingredienser hasselnøttis:

8 stk Eggeplommer
150 g Sukker
8 dl Kremfløte
150 g Hasselnøtter
30 g Valnøtter
1 dl Sirup
1 stk Vaniljestang

Slik gjør du:

  1. Rist nøttene i ovnen på 200 grader i 5 min.

  2. Kok opp fløte, sirup, vanilje og 300 g hasselnøtter.

  3. Visp sammen egg og sukker lett, ha litt av fløteblandingen i eggene, bland og hell alt tilbake i kjelen, varm opp i 2 min under konstant røring.

  4. Sil smeten, ha i knuste hasselnøtter og valnøtter. Sett først til avkjøling, deretter ha i en beholder og sett i fryseren. Rør i isen hver halvtime/time i 5 timer.

___

Tips:

Strø hakkede valnøtter og hasselnøtter over og gjerne lag en salt karamell saus til.
Når du rister nøttene i ovnen får du ut mer smak av nøttene og det vil gi en helt annen opplevelse.

Laget av landslagskonditor Frida Magnussen