Hvit sjokolade/lakrismousse med sitronkrem og marengs

En deilig, flott og ikke minst smakfull dessert. Det er mange steg i oppskriften, men følger du den nøye er du garantert å imponere i middagsselskapet! Oppskriften passer til 6 personer.

Ingredienser Hvit sjokolade/lakrismousse med sitronkrem og marengs

Hvit sjokolademousse:

200g Hvit sjokolade
0.5dl Fløte
0.5dl Melk
10g Sukker
20g Eggeplommer
1ts Rålakrispulver
2,5 Plater gelatin
3dl Fløte


Hvit sjokoladeglace:

1,5 Plater gelatin
75g H-melk
17g Glukose
187g Hvit sjokolade


Mørdeig:

200g Hvetemel
85g Melis
165g Temperert smør
1 Egg


Sitronkrem:

160g Sitronsaft
3 Sitroner, kun skall
10g Maizenna
130g Sukker
3 Egg


Syrlig Mikro-sponge:

100g Eggehviter
30g Sukker
20g Yoghurtpulver
20g Mandelmel – fint
20g Mel
Evt. farge


Marengs (pikekyss):

2 Eggehviter
115g Sukker
Evt. farge

Hvit sjokolademousse:

  1. Smelt sjokoladen i vannbad

  2. Bløtlegg gelatin i iskaldt vann.

  3. Varm opp fløte, melk og sukker, pisk inn eggeplommen og varm opp til det tykner under omrøring- dette går raskt. Sil umiddelbart over i kald bolle. Rør inn lakrispulver.

  4. Klem ut vannet av gelatinen, og smelt den i den varme sausen.

  5. Vend inn sjokoladen og la dette avkjøle seg til ca 35°C.

  6. Pisk fløten til myk krem og vend forsiktig inn.

  7. Fylles i ønskede former og frys inn.

 

Hvit sjokoladeglace:

  1. Varm opp melk og glukose, hell dette over hakket sjokolade og lag en emulsjon.

  2. Rør med slikkepott og ikke visp.

  3. Klem ut vannet av gelatinen og tilsett i glasuren.

  4. Bruk glasuren ved ca 30°C, og glaser de frosne moussene.

  5. Glasuren kan gjerne farges eller tilsettes titandioksid.


Mørdeig:

  1. Rør deigen sammen med eltekrok eller grind, til den akkurat blir til en deig.

  2. Pakkes i plast og hviles i kjøleskap i ett par timer.

  3. Ta deigen ut, temperer den litt og kjevle den tynt ut.

  4. Stekes på 180°C til gylden. Avkjøl og brekk opp i flak.

 

Sitronkrem:

  1. Bland sukker og maizenna godt sammen.

  2. Pisk eggene lett og bland så disse med alle de andre ingrediensene i en liten kjele.

  3. Kok opp kremen under omrøring, og la den småkoke i ett halvt minutt.

  4. Sil den av over i en kald bolle. Avkjøl til ca 40°C og rør inn temperert smør.

  5. Dekkes med plast og avkjøles.

 

Syrlig Mikro-sponge:

  1. Kjør alt glatt på blender, sil røren og hell over på espuma-flaske.

  2. Fyll på 2 patroner og la gjerne stå et par timer.

  3. Stikk noen hull i bunnen på noen pappkopper, fyll koppene halvveis opp med espuma, og stek på full styrke i mikro ovnen i ca 45-60 minutter.

  4. Skjær kaken løs fra koppen med en kniv.

 

Marengs (pikekyss):

  1. Pisk eggehvitene ved middels fart til de begynner å bli stive.

  2. Tilsett så litt og litt sukker og pisk til slutt til massen er stiv og blank.

  3. Sprøyt topper med glatt tyll eller stjernetyll, og stekes i 60 minutter ved 100°.

  4. Skru av ovnen og la de ettersteke/tørke i ovnen i 1 time til.

  5. Avkjøles og oppbevares i lufttett boks.


(Retten er også anrettet med litt frysetørrede bringebær, hele og pulveriserte.)
Vel bekomme!

___

Laget av landslagskonditor Tonje Holtungen