Multe på rømme med mandelkake

Nå når det går mot høst, er det mye bær å finne i skogen. Har du multe så er denne desserten lett å lage og veldig god.

Ingredienser Multe på rømme med mandelkake

Multedessert:

500g Multe
3,3dl Rømme
50g Sukker
½stk Vaniljestang
 

Mandelkake:

50g Marsipan
50g Melis
½stk Vaniljestang
45g Eggehvitte
60g Smeltet bremykt
30g Møllerens hvetemel
Hakkede mandler til pynt
 

Slik gjør du:

Multedessert:

  1. Legg multene i glassene.
  2. Rømme, sukker og vaniljestang varmes opp til 46 grader, under stadig omrøring.
  3. Ha rømmen oppi glassene.
  4. Avkjøl.

Mandelkake:

  1. Bland sammen marsipan, melis og vanilje i foodprosessor/miksebolle.
  2. Tilsett eggehvitte litt etter litt.
  3. Tilsett melet og deretter det lune smøret.
  4. Fyll massen i gummimatter med små hull i eller lag kaken i en liten brødform.
  5. Strø over hakkede mandler.
  6. Stekes på 180 grader i 12 min.


___

Tips/Triks:

Pynt glassene med multe på toppen og server mandelkaken ved siden.

 
 
Laget av landslagskonditor Sunniva Nergård Myhre