Saftig sjokoladekake med kirsebær

En god og saftig sjokoladekake er aldri feil. I denne oppskriften har jeg smaksatt og pyntet kaken med kirsebær.

Ingredienser Sjokoladekrem:

8 stk Egg
4 dl Fløte
540g Sukker
500g Smør
30g Vaniljesukker
200g Mørk sjokolade
 

Ingredienser Sjokoladekake:

270g Smør
280g Sukker
3 dl Egg
210g xx-masse
1,5 dl Kirsebærlake
1 dl Melk
60g Kakao
270g Hvetemel
6g Bakepulver
180g Sjokolade
180g Kirsebær (ferske eller hermetiske)

Slik gjør du:

Sjokoladekrem:

  1. Egg og sukker røres godt sammen.
  2. Tilsett fløte.
  3. Varm opp til det tykner.
  4. Ta av platen, og rør inn sjokolade, smør og vaniljesukker.
  5. Sil.
  6. Avkjøl til neste dag.
  7. Kjør kremen i en kjøkkenmaskin med grind til den blir luftig.

Sjokoladekake:

  1. Pisk xx-masse og sukker.
  2. Tilsett litt og litt egg og pisk videre.
  3. Sil kirsebærene og hakk bærene.
  4. Smelt smøret.
  5. Sikt det tørre sammen.
  6. Vend inn det tørre og det våte vekselsvis.
  7. Hakk sjokoladen og tilsett.
  8. Tilsett kirsebærene.
  9. Ha i en springform på 24 cm.
  10. Stek på 180 grader, i ca. 40 minutt.

Montering:

  1. Ha sjokoladekremen i en kjøkkenmaskin med grind og kjør den luftig.
  2. Del sjokoladekakebunnen.
  3. Smør sjokoladekrem i hvert lag. Dekk hele kaken med krem.
  4. Ha resten av kremen i en sprøytepose, og pynt slik du vil.
  5. Pynt gjerne kaken med kirsebær eller moreller.

 

Laget av landslagskonditor Sunniva Nergård Myhre