Sjokolade-pannacotta med pærer og nøtter

Trenger du en enkel og smakfull dessert til helgen? Da er denne midt i blinken!

Ingredienser sjokolade-pannacotta

Pannacotta:

7,5 dl Fløte
225 g Sjokolade
5 plater Gelatin

Kokte pærer:

2 stk Pærer
0,5 dl Vann
50 g Sukker

Montering:

50 g nøtter, eks pekannøtter eller hasselnøtter

Slik gjør du:

Pannacotta:

  1. Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann
  2. Grovhakk sjokolade og ha det i en bolle som tåler varme
  3. Kok opp fløte og ta kjelen av platen
  4. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs de opp i den varme fløten
  5. Hell fløteblandingen over den hakkede sjokoladen og la den smelte. Rør den jevn
  6. Fordel panna cottaen i 6 porsjonsglass og sett den i kjøleskap i minimum 4t, helst over natten


Pærer:

  1. Ha vann og sukker i en kjele og tilsett pærebitene
  2. Kok pærene møre, tid avhenger av størrelsen på bitene
  3. Smak eventuelt til med mer sukker, om nødvendig
  4. Sil av overflødig væske
  5. Avkjøl pærene

 

Montering:

  1. Rist nøtter i en tørr stekepanne eller i ovn på 180 °C i 8-10 minutter
  2. Avkjøl nøttene og hakk de opp
  3. Ha en god spiseskje pærer på toppen av hvert glass og topp med hakkede nøtter.

___

Tips:

For mer smak kan du gjerne tilsette en kanelstang sammen med pærene når de kokes.
Pærene kan også byttes ut med annen frukt eller bær, for å variere smak.

Laget av landslagskonditor Trude Marthinsen