Nyt disse nydelige bollene til kaffen nå i sommer!

Ingredienser sommerboller

295 g Vann eller melk
90 g Sukker
590 g Siktet hvetemel
9 g Salt
15 g Gjær
100 g Smør
 
Ingredienser eggekrem

500 g Melk
1/2 Vaniljestang
6 stk Eggeplommer
60 g Sukker
40 g Siktet hvetemel
 
Ingredienser crumble
 
145 g Sukker
5 g Vaniljesukker
225 g Siktet hvetemel

Slik gjør du:

Bolledeig

  1. Elt sammen alle ingrediensene utenom smør.
  2. Når deigen begynner å komme sammen har du i smøret, litt etter litt. Smøret skjæres i små terninger før det has i deigen.
  3. La det heve i tre timer, eller til den er doblet i størrelse (mens deigen hever, lager du eggekrem, crumble og syltetøy).
  4. Del deigen i emner på 100 g, og form til boller.
  5. Hev emnene i 30 minutter til.
  6. Trykk godt ned i midten av bollen, og fyll med gul krem, syltetøy og crumble.
  7. La den heve litt til før steking.
  8. Stek på 200 grader midt i ovnen i 10 minutter.

Eggekrem

  1. Bland Sukker, mel og eggeplommer sammen.
  2. Ha melka og vaniljestangen i en kjele, og kok opp.
  3. La melka kjølne litt før du heller den over eggeplommemiksen. Pisk godt sammen og ha alt tilbake i kjelen.
  4. Kok opp kremen på svak varme mens du rører, og la den koke til den er tjukk.
  5. Overfør den ferdige kremen til en bolle, dekk godt med plastfolie og avkjøl.

Crumble

  1. Pisk smør og sukker hvitt.
  2. Bland inn melet slik at du får en smuldret deig.
  3. Sett på kjøl til den skal brukes.

 

Syltetøyet lager du av de bærene du ønsker / har tilgjengelig. Det er best med friske bær, men du kan også bruke fryste.

___

 

Laget av landslagsbaker Jonathan Burt