Sprø og gode knekkebrød

Disse sprø knekkebrødene passer godt både til frokost, lunsj og i matpakken. Knekkebrødene er også glutenfrie, og de er mettende.

Ingredienser knekkebrød:

200 g Gresskarkjerner
100 g Solsikkekjerner
50 g Sesamfrø
120 g Linfrø
30 g Chiafrø
17 g Mandelmel
40 g Hakkede hasselnøtter
20 g Fiberhusk*
5 g Salt
500 g Vann
Flaksalt
 
*Om du ikke har fiberhusk kan du ha i mer chiafrø. Her må du bare prøve deg litt frem. Du kan starte med 20 g ekstra, og la røren stå i ca. 10 minutter. Er massen fremdeles rennende, har du i 10 g til, og fortsetter prosessen til massen er fast, men fremdeles løs.

Slik gjør du:

  1. Start med å sette ovnen på 160 grader.
  2. Bland alle ingrediensene bortsett fra flaksaltet i en bolle, og la massen stå i 10 minutter.
  3. Dekk to bakeplater med bakepapir, fordel massen på bakeplatene, og stryk den utover. Her kan du bestemme selv hvor tynne du vil ha knekkebrødene. Jeg pleier å stryke ut massen så tynt som mulig, og da får jeg ca. to bakeplater. Lager du dem litt tykke må du bare steke dem litt lenger.
  4. Strø på litt flaksalt.
  5. Stek dem i 10 minutter på 160 grader.
  6. Ta dem ut av ovnen og del opp med et pizzahjul i den strøelsen du selv ønsker.
  7. Stek videre i 20 minutter. Nå kan du ta ut ett av knekkebrødene og sjekke om de har blitt sprø. (NB! la det kjøle seg ned litt før du tester det). Er de fremdeles litt myke, steker du dem bare videre til de blir sprø. Steketiden varierer fra ovn til ovn, og etter hvor tykke du lager dem.
  8. Når de er ferdige, må du la knekkebrødene kjøles helt ned, før du pakker dem i en lufttett boks.


Laget av landslagsbaker Cathrine Olsen

knekkebrod 2.jpg