Yoghurtrand

Nå når det går mot sommer, og det er fint vær ute har en ikke lyst til å bruke mye alt for mye tid inne på å lage dessert. Da passer Yoghurtrand helt perfekt. Den er lett å lage og er veldig god.

Ingredienser Yoghurtrand (6 glass)
 
3dl Matfløte
500g Gresk yoghurt
3pl Gelatin
1,5dl Sukker
½ Vaniljestang
Bær til pynt

 

Slik gjør du:

  1. Legg gelatinen i kaldt vann.
  2. Varm matfløten, sukkeret og vaniljestangen opp til kokepunktet mens du rører av og til.
  3. Ta pannen av den varme platen. Rør inn gelatinen.
  4. La fløteblandingen stå i ca 10 min for å kjøle seg ned. Dette er for at yoghurten ikke skal sprekke når den varme fløten kommer i.
  5. Hell fløteblandingen over yoghurten og rør det hele sammen. Rør gjerne med en slikkepott for å unngå å få for mye luftbobler.
  6. Hell Yoghurtranden over i glass og sett dem i kjøleskapet i minimum 4 timer
  7. Når det kommer til pynt av bær kan du velge selv. Her har jeg valgt å bare bruke jordbær som jeg har delt opp. Du kan også bruke rørte bær eller lage en kuli.
  8. Server og nyt
 
Laget av landslagskonditor Vilde Nistad Strandos