Landskonferansen for Restaurant- og matfag 2021

23. sep 2021
Din PC

Landets største konferanse for deg med interesse for kompetanse og rekruttering til mat- og måltidsfagene

Landskonferansen for Restaurant- og matfag samler rådgivere, karriereveiledere, faglærere, opplæringskontorene og alle andre med interesse for restaurant- og matfagene, for kunnskapsdeling og faglig påfyll om aktuelle temaer: 

  • Hvordan sikre rekrutteringen til bransjer i vekst?
  • Hvordan møte utfordringene i arbeidsmarkedet etter korona? 
  • Hva er de mest aktuelle trendene og endringene innen Restaurant- og matfag? 
  • Hvordan sørge for gode utviklingsmuligheter gjennom hele karriereløpet?

På konferansen møter du myndigheter, partene i arbeidslivet, rådgivere og faglærere i skolen, forskere, og ikke mist: ungdommer som deler sine erfaringer fra hverdagen som elever og lærlinger innen restaurant- og matfag. 

Program for Landskonferansen 2021:

12.00 – 12.10        Velkommen og praktisk informasjon

12.10 – 12.25        Åpning av konferansen ved Landbruks- og matminister Olaug Bollestad (Krf)

12.25 – 12.40        Restaurant- og matfag: Et utdanningsprogram med god bredde og stor variasjon. v/ Grete Ingeborg Nykkelmo, adm.dir i Ungt Entreprenørskap og leder av rådgivende utvalg som utarbeidet rapporten "Uten fagarbeidere – ingen matnasjon".

12.40 – 12.55        Behovet for fagarbeidere
v/Henrik Hamborg, politisk rådgiver utdanning og kompetanse, NHO Reiseliv

12.55 – 13.10        Fagfornyelsen og hvilke muligheter ligger i fullføringsreformen? v/Gunnar Bakke, leder av Faglig råd for Restaurant- og matfag og direktør i Baker- og Konditorbransjens Landsforening

13.10 – 13.25        Bransjeprogrammene tilknyttet til livslang læring og lederopplæring
v/Espen Lynghaug, spesialrådgiver kompetanse og utdanningspolitikk

13.25 – 13.35        PAUSE

13.35 – 13.55        Slik gjør vi mat- og helse aktuelt som en rekrutteringsarena til Restaurant- og matfag. Rosenborg skole i Trondheim forteller

13.55 – 14.15        Vi har hatt gode søkertall til Restaurant- og matfag over tid: Mulige forklaringer. Jåttå videregående skole i Stavanger forteller

14.15 – 14.30        Det produseres 1 million måltider hver dag: Behov for fagarbeidere
v/ Ivar Villa, 4Service presenterer jobbmulighetene.

14.30 – 14.50        Lærlinger og unge fagarbeidere deler sine erfaringer og tips i en avsluttende paneldebatt

14.50 – 15.00 Avslutning

Arrangørene av konferansen:

Sjømat Norge
NHO Mat og Drikke
NHO Service og Handel
NHO Reiseliv
Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund
Fellesforbundet
Norges Kokkemesteres Landsforening
Baker- og konditorbransjens landsforening
Foreningen for opplæringskontorene i restaurant- og matfag

Har du spørsmål? Spør gjerne: