Innhold

Inspirasjonskurs - laminerte deiger

På dette kurset får du sammen med landslagstrener Rémy Corbet, jobbe med laminerte deiger i form av cruffins og kouign amann. Disse små, uimotståelige fristelsene kan lages i utallige varianter, og her er det bare å slippe kreativiteten løs. Kurset er beregnet for deg som har svennebrev baker/konditor.

Kurset passer for deg som vil lære noe nytt, perfeksjonere denne type bakst, eller for deg som trenger inspirasjon til nye produkter.

En cruffin er en hybrid av en croissant og en muffin. Dette bakverket fremstilles ved heving og steking av laminert deig i en muffinsstøpeform. Cruffinen blir deretter fylt med en krem, syltetøy, vaniljekrem eller ostemasse, og deretter pyntet.

Kouign amann er en bretonsk kake, og navnet kommer av de bretonske ordene for henholdsvis kake og smør. En kouign amann blir laget med lag av smør og sukker, og blir på denne måten lignende en karamellisert croissant, formet som en muffin.

Vår kursholder Rémy har fremragende kompetanse på hvordan man lager disse herlighetene, og skal overføre denne kompetansen til deltagerne på dette kurset.

Lunsj er inkludert i kursavgiften. Kursdeltagere må selv ha med rent arbeidstøy. 

Skulle du ha spørsmål om kurset utover dette, kan du kontakte fagansvarlig i Baker- og Konditorakademiet Erlend Løken Volden 

kursholder

Rémy Daniel Jean Corbet

Remy er oppvokst i en bakerfamilie i Nantes i Frankrike, og han elsker å rulle deig. Han er utdannet bakersvenn, og jobber til daglig i Mesterbakeren som produktsjef og produktutvikler. Rémy er hovedtrener på baker- og konditorlandslaget.