Arrangement

Baker- og Konditorkonferansen 2022

27. apr 2022, kl. 09.00–16.00 Sørumsand vgs
Medlem BKLF kr 1000,- Andre kr 1250,- Early bird (påmelding før 7.mars) kr 1000,-
Påmeldingsfrist 19. april

Årets Baker- og Konditorkonferanse finner sted på Sørumsand videregående skole den 27. april. Her skal vi blant annet få høre hvordan norske bakere kan bruke mer norsk korn. Konferansen blir fullspekket av spennende innlegg og fagfolk fra hele bransjen.

Sørumsand videregående skole ligger i tettstedet Sørumsand i Lillestrøm kommune. Hit kommer du deg enkelt med tog, som tar 25 eller 15 minutter fra henholdsvis Oslo S og Lillestrøm.  Skolen ligger like ved togstasjonen. Med bil tar det ca. 40 min. fra Oslo sentrum.Konferansen er inndelt i fem bolker som har titlene:

  • Fra norske åkrer til norske bakere
  • Norske råvarer til smakspaletten
  • Kvalitetsheving av fagopplæringen
  • Fra forening til kompetanseorganisasjon
  • Hvor er norsk baker- og konditorbransje om 10 år

I hver av bolkene møter du spennende innledere som gleder seg til å møte deg. Vi kan nevne blant annet urkornbonde Petter Simonsen fra Norsk Urkorn, Andrea Ingelsrud - eier og daglig leder ved Ingelsrud Konditori, Diplombaker Mariann Kvarme – eier av Bakstehuset AS, Erland Skogli – partner i Menon Economics og mange flere. Det er fortsatt noen ubekreftede innledere, men vi håper at et fullstendig program vil kunne presenteres om kort tid. Vi gleder oss til å se deg!

Program for dagen

09.00 – 09.05 Velkommen v/ president Ole John Berntsen, BKLF

09.05 – 09.10 Velkommen til Viken v/ fylkesråd for utdanning og kompetanse i Viken Fylkeskommune, Heidi Westbye Nyhus

Fra norske åkrer til norske bakere

09.10 – 09.25 Fra oldtidens Sumer til moderne gårdsdrift i Norge v/ urkornbonde Petter Simonsen, Norsk Urkorn

09.30 – 09.45 Hvordan kan norske bakere bruke mel fra norske bygdemøller? v/ daglig leder Olaf Holm, Kvelde Mølle

09.50 – 10.05 Hvordan øke bruke av norsk matkorn fra 50-60% til 90 % innen 2030? v/ prosjektleder Per Christian Rålm, Matkorninitiativet

10.10 – 10.30 Pause

Norske råvarer til smakspaletten

10.30 – 10.45 Gode smaker fra norsk natur v/ konditor Cathrine Nilsen, Britannia Hotel

10.50 – 11.05 Norske råvarer i konditorkunsten v/ innehaver og daglig leder Andrea Ingelsrud, Ingelsrud Konditori AS

11.10 – 11.25 Hvordan jobber Sirkus Renaas konditor med smaker? v/ konditor Hege Andersen

11.30 – 12.10 Lunsj

Kvalitetsheving av fagopplæringen

12.10 – 12.20 Nødvendig innsats for rekruttering v/ fagansvarlig Kjetil Dale Aas, BKLF

12.20 – 12.30 Nye lærebøker for baker og konditorfagutdanningen v/ Ingvild Sommer, Fagbokforlaget

12.30 – 12.45 Ny skolehverdag på Vg2 Baker og Konditori i videregående skole v/ faglærer Einar Martin Kålen, Ole Vig Videregående skole

12.50 – 13.05    Lærende hverdag for lærlingene v/Kvalitets og produktutviklingssjef André Løvaas, Åpent Bakeri

13.10 – 13.30    Pause

Fra forening til kompetanseorganisasjon

13.30 – 13.50 Profesjonalisering og innovasjon v/ rektor Per K. Grahn, Sørumsand Videregående skole

13.50 – 14.10 Hvorfor trenger vi en bransjestandard for IK Mat og HACCP                                                                                              v/ fagansvarlig Anne Momrak Haugan, BKLF

14.10 – 14.30 Fagkompetanse for fremtidens fagfolk v/ fagansvarlig Erlend Løken Volden, BKLF

14.30 – 14.45 Pause

Hvor er norsk baker- og konditorbransje om 10 år?

14.45 – 15.00 Tilstandsanalyse av det norske bakervaremarkedet v/ partner Erland Skogli Menon Economics

15.05 – 15.20 Perspektiv fra et stort bakeri v/ innehaver Morten Hals, Baker Hansen

15.25 – 15.40 Perspektiv fra et lite håndverksbakeri v/Diplombaker Mariann Kvarme, Bakstehuset AS

15.40 – 15.55 Et skråblikk på bransjen v/ Roger Amundsen, bakerigründer

15.55 – 16.00 Oppsummering v/ direktør Gunnar Bakke, BKLF