Kurs

Fagfornyelsen konditorfaget - modul 1

21. mar 2022, kl. 11.00–17.00 Sørumsand vgs
kr. 3000,-
Påmeldingsfrist 14. Mars

I dette kurset ønsker vi å inspirere lærere på neste års vg2 baker- og konditorfag til hvordan man kan pirre elevers utforskertrang og hvordan de kan forstå konditorfaget.

Med utgangspunkt i de nye læreplanmålene, skal kursholder hjelpe deltagerne (faglærere) med måter de kan inspirere elever som er nysgjerrige på konditorfaget.

Dette er et praktisk kurs på et grunnleggende nivå, og er det første av to moduler.

Kurset er beregnet på faglærere vg2 baker og konditor.

På modul 1 skal vi gå gjennom teknikk og steking av både stor og liten mørdeigsterte. Vi skal koke en sitronkrem til å fylle de med, og lære å lage italiensk marengs til å toppe tertene med. Denne skal vi også brenne av. Vi skal også gå gjennom piskede masser og lage marsipankake. Vi skal se på viktigheten av nok luft i massen og steking av sukkerbrødet. Vi koker vaniljekrem til å bruke i fyllet. Vi koker en bærkompott som vi bruker istedenfor syltetøy, og lager den slik at vi beholder masse hele bær. Kaken smøres opp med fyll og trekkes. Kaken pyntes neste dag. Vi skal også lære å koke vannbakkelse på både vann og melk. Disse skal formes i forskjellig utføring, fylles og dekoreres. Det blir også en allergivennlig dessert.

Lunsj er inkludert i kursavgiften. Kursdeltagere må selv ha med rent arbeidstøy.

Kurset vil bli gjennomført innenfor de anbefalte smittevernstiltak som er gjeldende på tidspunktet kurset blir avholdt.

Skulle du ha spørsmål om kurset utover dette, kan du kontakte fagansvarlig i Baker- og Konditorakademiet Erlend Løken Volden