Arrangement

Cerealfagdagen 2023

8. mar 2023, kl. 09.00–15.00 Nofima
kr 1190,-
Påmeldingsfrist 27. februar

8. mars inviterer vi sammen med Nofima til Cerealfagdagen 2023. Dagen vil være en ypperlig arena for både å samle ny kunnskap og mingle med andre i bransjen.

BKLF og Nofima arrangerer Cerealfagdagen 2023 i Nofima sine lokaler på Ås. Vi starter dagen med å gi et overblikk over verdenssituasjonen og hvordan dette påvirker matnæringene. Deretter blir perspektivet mer nasjonalt. Vi får høre om hvilken rolle norsk korn kan spille i et matsikkerhetsperspektiv, og hvordan kornbøndenes rammevilkår påvirker dette.

Havre er populært, og brukes i stadig flere produktkategorier. Det blir både praktiske tips til bruk og foredrag om satsinger, smak og muligheter og utfordringer. For å inspirere til gode samarbeid møter vi bonde Heidi Hemstad på Ousdal Gård og Morten Hals, eier av Baker Hansen, som forteller om verdiene ved deres gode samarbeid om spelt.

Dagens ordstyrer er kommunikasjonsleder Wenche Aale Hægermark i Nofima.

Program for dagen

Kaffe og registrering fra kl. 9.00

9.30       Velkommen ved forskningssjef Kristin Hollung, Nofima

Utviklingen i verden og i Norge

Det store bildet og de viktigste trendene for matnæringene ved adm.dir. Øyvind Fylling-Jenssen, Nofima

Norsk korn i et matsikkerhetsperspektiv ved daglig leder Amund Dønnum, Partnerskapet for norsk matkorn og planteprotein

Bakeskole – Baking med norske råvarer ved Nofimas bakermester Fredrik Andresen

10.30 – 10.50 Minglepause med kaffe og bakst med norske råvarer

Rammevilkår for dyrking av korn ved leder av kornutvalget Anders Klaseie, Norges Bondelag

Havre til mat

Smaken av havredrikk og andre plantedrikker ved sensoriker Solveig Nersten, Nofima

Bakeskole – Havrebaketips ved Nofimas bakermester Fredrik Andresen

11.45 – 12.45 Lunsj

Tine satser på norsk havre – Om Gryr ved Henriette Soldal og Madelaine Haugli, Tine

Muligheter og utfordringer ved bruk av havre i plantebaserte produkter ved forsker Anne Rieder i Nofima

Bakeskole – Hvordan gjøre det mer stabilt å bake med urkorn ved Nofimas bakermester Fredrik Andresen

13.35 – 14.00 Minglepause med kaffe og småsøtt

Muligheter for norsk korn

Jæder satser på kjøttalternativer med norsk korn ved markeds- og bærekraftsjef Rakel Wester, Jæder Ådne Espeland

Bonden & Bakeren – samarbeid som spelt skaper positive synergier ved bonde Heidi Hemstad, Ousdal Gård og Morten Hals, eier av Baker Hansen

Oppsummering ved direktør Gunnar Bakke, Baker- og konditorbransjens landsforening (BKLF)

Slutt ca. 15.00