#MerAv-seminar

9. feb 2024, kl. 10.00–14.10
Næringslivets hus Gratis Påmeldingsfrist 02. februar

Velkommen til vinterens #MerAv-seminar! Her skal vi blant annet få et innblikk i arbeidet med de nye norske kostrådene og vi skal høre om forbruksutvikling på frukt og grønnsaker. I tillegg kommer helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol for å dele ut Intensjonsavtalens utmerkelser.

Vinterens #MerAv-seminar har mye spennende innhold som bør interessere alle som jobber med mat, og spesielt med #MerAv. Etter det faglige programmet skal vi kåre vinnerne av Intensjonsavtalens utmerkelser, så dette blir spennende!

Seminaret arrangeres av koordineringsgruppen for innsatsområde fire i Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold: Sjømat Norge, Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) og Norges Frukt og Grønnsaksgrossisters Forbund (NFGF).

Vi gleder oss til å se deg den 9. februar, vel møtt!

Program for dagen

10:00 - 10:10         Registrering

10:10 – 10:20         Velkommen til #MerAv – seminar
v/Gunnar Bakke (BKLF) og Trude H Nordli, Sjømat Norge

10:20 – 10:40 Anbefalinger fra regjeringens ekspertutvalg. Tiltak for å fremme sunt kosthold.
v/ leder Geir Sverre Braut, Universitetet i Stavanger

10:40 – 11:00 NNR – hva er status og hvordan skal dette implementeres i kostholdsrådene?
v/ Ole Berg, Helsedirektoratet

11:00 – 11:40         Lunsj  

11:40 – 12:00         Hvilke virkemidler bruker Kiwi for å få folk til å spise MerAv grovt grønt og blått?
v/ Elisabeth Christine Moe, kategorisjef bakevarer/fersk fisk, og
Henriette Gran Nyhus, kategoriansvarlig frysevarer

12:00 – 12:20         Presentasjon av forbruksutvikling på frukt og grønnsaker – 5 a day Europe
v/ Tore Angelsen, Analysesjef i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG)

12:20 – 12:45         Årets kantinekonkurranse for #MerAv
v/Iselin Sagen (OFG)

12:50 – 13:00         Pause

13:00 – 14:00         Intensjonsavtalens utmerkelser
v/ Ingvild Kjerkol, Helse- og omsorgsminister

14:00 – 14:10         Oppsummering og avslutning
v/ Gunnar Bakke (BKLF) og Trude H Nordli (Sjømat Norge)