Marthe Kilen er kaptein på konditorlandslaget 2022. Til daglig jobber hun hos Fru neliK AS som hun selv eier.

Hvorfor valgte du å bli konditor?

– Fordi det var noe jeg trivdes veldig godt med og var god i. Men jeg er veldig glad jeg tok kokkefagbrevet først. Man lærer en helt annen måte å jobbe på og ville ikke vært foruten den erfaringen.

Hvordan har yrket ditt levd opp til dine forventninger?

Det er et veldig variert yrke, noe jeg setter pris på. Jeg føler at det kun er kreativiteten min som kan stoppe meg. Her er nesten alt mulig, du må bare prøve og feile. Og det blir det mye av.

Hvilken faglig prestasjon er du mest stolt av?

– Å ha startet egen bedrift. Som for øvrig er på det 9. året nå; Fru NeliK as!

Hvilken fagperson i baker- og konditorverden ser du opp til?

– Cathrine Nilsen. Superflink og veldig hyggelig dame. Hun jobber for tiden som konditorsjef på Britannia Hotel. Og Sverre Sætre som jeg har sett opp til fra jeg var veldig ung og kjøpte bøkene hans. Litt kult at begge er trøndere også :)

Hvorfor ville du bli med på Landslaget?

– For å lære mer! For å lære av de beste og dyrke min lidenskap. Og litt for å se om jeg er god nok!

Hva liker du best med å være medlem av landslaget?

– Samhold. Ha flere å spille på, drøfte ideer og være kreative som et lag. I min jobb har jeg stått mye alene og det har vært utfordrende til tider og hele tiden være kreativ og skape nye produkt. Jeg setter stor pris på å ha noen «bransjefolk» og diskutere med. Det er bestandig noen du kan ringe om du står fast på en ting.

Hvordan vil du beskrive "kulturen" på landslaget?

– En gjeng med mye humor og mye kunnskap. Vi har det veldig moro sammen og det oser av forskjellig kunnskap som vi nå kan lære til hverandre. Det er det som er så bra med en stor gruppe, vi er gode på forskjellige ting men sammen blir det gull!

Hvilket fagområde/spesialitet vil du bli bedre på?

– Sjokolade og sukker. Det er noe jeg har holdt på lite med selv, men som ser helt fantastisk ut når du ser de som kan det. Skikkelige kunstverk!

Hva er ditt ultimate karrieremål på landslaget?

Gull, gull, gull! Over hele fjøla! Det hadde vært et drømmescenario, he-he!

Hvor hadde du ditt siste bakericafe/konditoribesøk?

– Åpent bakeri, Karl Johans gate, Oslo.