Xiao Juan Peng er utøver på konditorlandslaget 2022. Hun jobber til daglig hos Naustdal Dampbakeri AS.

Xiao Juan Peng

Født: 1998 

Bosted:  Førde

Deltaker på landslaget siden: 2020

Utdannelse: Svennebrev konditor og baker

Nåværende arbeidsgiver: Naustdal Dampbakeri AS

– Hvorfor valgte du å bli konditor?

– Jeg har alltid hatt sansen for å jobbe med hendene og være kreaktiv. Så konditor falt ganske naturlig for min del.

– Hvorfor ville du bli med på Landslaget?

– Jeg valgte å bli med på landslaget fordi at jeg har sett det de har jobbet med tidligere og det er mye bra. Det å kunne være med på konkurranser og utfordre seg selv er jo bare kjekt og spennende.

– Hvem innen baker og konditorverden ser du opp til?

– Jeg ser opp til flere konditorer og bakere, men to stykker som imponerer meg stadig er Amaury Guichon og Dominique Ansel. Det er mange konditorier og bakerier ute i verden som inspirerer meg til å forsette med det jeg driver med i dag. 

– Hvor hadde du ditt siste konditoribesøk?

Mitt siste konditoribesøk var i Amsterdam på Petit Gateu. Der serverte de mange ulike små terter med forskjellige smak.

– Hvordan vil du beskrive «kulturen» på landslaget?

– Alle på landslaget er veldig opptatt av å lære. Sånn at det er fint at vi kan dele våre erfaringer med kvarandre og utvikle seg vidare.

– Har yrket ditt levd opp til dine forventninger?

– Ja. Jeg har vært veldig heldig med min lærebedrift at eg fikk den opplæringen jeg trengte. Jeg trives veldig med yrket mitt i dag og ser ikke for meg at jeg kan jobbe med noe annet enn baker eller konditor.

– Hvilken fagområde/spesialitet vil du bli bedre/best på?

– Sjokolade er noe jeg vil bli bedre på. Jeg har ikke jobbet noe særlig med sukker så det håper jeg at jeg får sjansen til å gjøre i framtiden. Det er mye jeg har lyst til å bli bedre på som mousse, dessert og is også.

– Hva liker du best med å blitt medlem av landslaget?

– Det at vi alle har en felles interesse til å lære noe nytt og prøve noe nytt. Vi deler kunnskap og erfaringer med hverandre. Det er kjekt å være med på et landslag der alle vil gjøre sitt beste. 

– Hvilken faglig presetasjon er du mest stolt av?

– Det må vere svenneprøven min til konditor. Jeg er selvsagt stolt over innsatsen for NM Ung Konditor i 2017, men det er litt små ting som jeg kunne ha gjort bedre.

– Hva er ditt ultimate karrieremål på landslaget?

– Jeg håper at vi på konditorlandslaget greier å komme oss på topp 3 i VM en gang. Det hadde vært utrolig kjekt å være en del av.