Brødskala'n – spis litt grovere

Formålet med Brødskala'n er å gi forbrukere relevant og god informasjon som kan bidra til økt forbruk av grove kornprodukter.
Formålet med Brødskala'n er å gi forbrukere relevant og god informasjon som kan bidra til økt forbruk av grove kornprodukter.
Brødskala´n er en registrert og frivillig merkeordning og Baker- og Konditorbransjens Landsforening er merkeeier. Formålet med Brødskala`n er å bidra til økt forbruk av sunne, grove kornprodukter, ved å formidle god og relevant informasjon til forbruker.
Brødskala`n kan brukes både på emballerte og uemballerte produkt.
Helsemyndighetene anbefaler at vi spiser mer grove kornvarer, og velger grove og ekstra grove brød- og kornprodukter til hverdags. Grove brød- og kornprodukter er en god og viktig kilde til kostfiber, og til flere vitaminer og mineraler som kroppen trenger. Ekstra grovt brød - 76-100% - gir to til tre ganger så mye kostfiber som fint brød. Dette er svært gunstig for fordøyelsen, og kan minske risikoen for vektøkning, overvekt, type 2-diabetes, tykk- og endetarmskreft og hjerte og karsykdommer.
Eksakt grovhetsprosent på produktet er angitt under streken på Brødskalamerket.