Landskonferansen for restaurant- og matfag 2026

Radisson Blu Atlantic Hotel, Stavanger

Hvordan ser fremtidens kompetanse ut i mat- og måltidsbransjen? Hvordan bruke KI, automasjon og digitale verktøy i opplæringen? Hvordan organisere fagopplæringen i en ny tid?

5. og 6. februar 2026 samler vi alle som er opptatt av utdanning og rekruttering til mat- og måltidsbransjen for kunnskapsdeling, inspirasjon og nettverksbygging i matbyen Stavanger.  Konferansen går over to dager. Dag 1 får du faglige innlegg med påfølgende middag og nettverksbygging på Radisson Blu Atlantic Hotel – midt i Stavanger. Dag 2 inviterer deg med på ekskursjon og erfaringsdeling hos lokale bransjevirksomheter etterfulgt av et inspirerende besøk på Jåttå videregående skole hvor bla. Tine Matcup Asko Servering Norgescup arrangeres.
 
Arrangører: FORM (Foreningen for opplæringskontorene i restaurant- og matfag), Norske kokkers landsforening, NNN (Norsk nærings- og nytelsesmiddelarbeiderforbund), Felleforbundet, Virke, NHO Service og Handel, NHO Reiseliv og NHO Mat og Drikke. 

Program 5. februar - se detaljert program og foredragsholdere her
09.15 – 10.00 Registreringen åpner kl. 09.15
 
10.00: Åpning av kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun og utdeling av Landskonferansens kompetansepris

Del 1: Kompetansebehov i endring
Hvordan ser morgendagens kompetansebehov ut, og hva betyr det for fagopplæring og arbeidsliv?

Del 2: Teknologi i fagopplæringen
Hvordan kan teknologi gjøre opplæringen mer relevant, effektiv og fremtidsrettet?

Lunsj
Lunsj basert på lokale råvarer, hvor du får god tid til nettverksbygging. Bruk gjerne tiden til å knytte nye kontakter.

Del 3: Arbeidskraft og beredskap
Hvordan sikrer vi tilgang på arbeidskraft og bygger beredskap i møte med usikkerhet og endringer?

Kaffepause

Politikerdebatt
Vi kjører debatt med nyvalgte stortingspolitikere i Utdannings- og forskningskomiteen. De blir utfordret om veivalg og muligheter sett i lys av fallende fødselskull og en aldrende befolkning.
 
Smak deg frem 
Arrangørene gir en introduksjon til rekrutteringsprosjektet Smak deg frem – inkludert den digitale verktøykassen som inneholder ulikt materiell til fri bruk for bedrifter, skoler og opplæringskontorer som jobber med rekruttering til restaurant- og matfag.
 
Kort benstrekk 
 
Mat- og måltidsbransjens rolle i samfunnsutviklingen 
Statsforvalter i Rogaland og tidligere helseminister Bent Høie runder av konferansen. Med erfaring fra både rikspolitikken og reiselivsnæringen, deler han sine perspektiver om hvordan mat- og måltidsbransjen kan bidra til bærekraft, trivsel og verdiskaping i hele landet i årene fremover. 
 
Program 6. februar - se detaljert program her

Bedriftsbesøk og finaler

Dag 2 gir deg mulighet til å komme tettere på mat- og måltidsbransjen i mat- og reiselivsfylket Rogaland.
Her kombinerer vi bedriftsbesøk med innsikt i opplæring, rekruttering og fagutvikling, før vi avslutter med besøk på Jåttå videregående skole hvor TINE MatCup, ASKO Servering Norgescup for kokk- og servitørlærlinger, Rogalandsmesterskapet for baker- og konditorlærlinger og NM for reiselivslærlinger arrangeres.

Velg mellom to typer bedriftsbesøk:

Alternativ 1: Restaurant og kantine
I denne delen besøker deltakerne to aktører innen reiseliv og kantine for å få innsikt i hvordan virksomhetene arbeider med bla. kvalitet, bærekraft og rekruttering.

Dagen starter med besøk til Fisketorget som har både restaurant og utsalg i hjertet av Stavanger. Her får vi høre historien bak etableringen og reisen til å bli en viktig aktør i bybildet. Vi får også et innblikk i hvordan bedriften jobber med rekruttering av lærlinger og hvordan de bygger et sterkt og stabilt team.

Turen går deretter til Gullfaks personalrestaurant, hvor kantinedriften leveres av Toma, en familieeid virksomhet. Her får vi se hvordan et moderne kantinekonsept kan tilby både kvalitet, sunnhet og bærekraft – samtidig som det er en læringsarena for kokk- og servitørlærlinger.

Alternativ 2: Matindustri

Her får du bli med bak kulissene hos lokale aktører innen matindustrien.
Gjennom omvisning, samtaler og smakebiter får du innsikt i både produksjon, kvalitet og teknologi – og hvordan industrien jobber for å møte morgendagens krav til bærekraft og kompetanse.
Dette blir en lærerik og inspirerende opplevelse for alle som vil forstå helheten i verdikjeden for mat.

Endelig program kommer snart.

Finaler og faglig avslutning på Jåttå videregående skole

Etter bedriftsbesøkene samles alle på Jåttå videregående skole. Her får vi med oss gode faglige prestasjoner, høy puls og god stemning når noen av landets beste elever og lærlinger konkurrerer i nasjonale mesterskap:

  • Finalen i TINE MatCup for kokk- og servitørelever
  • ASKO Servering Norgescup for kokk- og servitørlærlinger
  • Rogalandsmesterskapet for baker- og konditorlærlinger
  • Semifinalene i NM for reiselivslærlinger.

Det offisielle programmet er ferdig ca. kl. 12.30.

Deltakerne sørger selv for transport fra Jåttå vgs til Stavanger lufthavn (buss eller taxi). Tog mot Kristiansand og videre til Oslo stopper på Jåttåvågen stasjon, vis-a-vis skolen.