Innhold

Årets Bakeri 2020 er kåret

Nyhet

Publisert

bilde av Årets bakeri 2020

Fra venstre: Ordfører Robin Koss i Porsgrunn kommune, Stefi Haldorsen, Fredrik Lønne og president i BKLF, Ole John Berntsen

Skrevet av Bakeri.net

BKLF kunne overrekke prisen for Årets Bakeri 2020 til Harmoni Håndverksbakeri i Porsgrunn etter juryens avgjørelse.

Kundeopplevelse har vært tema for årets konkurranse, og juryen har derfor jaktet på den unike kundeopplevelsen i de nominerte bakeriene. Hevd Håndverksbakeri i Trondheim, Maison Grabot i Sandefjord og Harmoni Håndverksbakeri i Porsgrunn sto til slutt igjen som finalister i konkurransen. Juryleder Vigdis Myhre Næsseth beskriver alle tre nominerte som sterke kandidater og jobben med å kåre en vinner har vært vanskelig. Hun forklarer at observasjonene som er gjort i det enkelte bakeriet, samt direkte dialog med kundene, har vært avgjørende for juryens innstilling.

 

Juryens begrunnelse

Til slutt var det en enstemmig jury som kåret Harmoni Håndverksbakeri til Årets Bakeri 2020, og det begrunnes slik:

Juryens valg er basert på en unik kundeopplevelse, hvor trekkplasteret er bugnende disker av produkter som oser av håndverk og særpreg. Det lukter deilig bakst i hele bakeriet og nystekt-følelsen forsterkes av at bakerne er i aksjon rett innenfor inngangsdøren. Kundene setter pris på dette, og det skaper en nærhet til at bakst er håndverk. Her setter kundene pris på godt håndverk, og velger å handle her mange ganger i uken fordi varene og smakene er unike. Et pluss er også at det tilbys surdeigsbasert bakst.  

Eierne får mye ros av kundene for kundebehandling og service. De tar seg tid til å snakke med gjestene og oppleves som veldig hyggelige, gjestfrie og serviceinnstilte med en unik produktkunnskap som kundene verdsetter. Lokalet er rent og ryddig med stort hygienefokus, uten å miste sjarmen.

Lokalet er innredet i retrostil og har mange sittesoner som gir en hjemmekoselig, lun, avslappet og rolig atmosfære som gjør at kundene begeistres over å være gjester her. Her er det godt å være!