Innhold

Jakter nye talenter

Nyhet

Publisert

Karrierebilde for BKLF

Skrevet av Bakeri.net

Baker- og konditorlandslaget er for tiden på jakt etter nye talenter. I 2021 blir det flere viktige konkurranser og laget må utvides.

Koronautbruddet gir flere utsatte bransje-konkurranser i 2020, som samtlige flyttes til neste år. Dermed vil 2021 bli et hektisk år for baker- og konditorlandslaget, og ledelsen leter nå etter flere deltagere.

 

Viktige konkuranser

Konditorlaget skal være med i Nordisk (Nordic bakery and pastry cup) og de skal også være med i kvalifiseringen til Coupe du monde de la pâtisserie.

 

– Konditorene har mange nye på laget og det vil bli et travelt år med all trening og konkurranse. Vi håper vi kan finne noen konditorer med noe erfaring og stor faginteresse som kan tre inn og bidra i 2021, sier Kjetil Dale Aas, hovedtrener på BKL.

 

Tre store

Bakerne får tre store konkurranser til neste år, som vil kreve store mengder trening. De har også behov for å øke antall deltagere.

 

– Bakerlaget får flere viktige konkurranser i 2021, og vi starter med all sannsynlighet i Taiwan med VM for unge bakere i januar eller mars. Så har laget Nordisk, som vi ikke er helt sikre på når skal arrangeres, men trolig i september i Stockholm. På toppene av dette har laget kvalifisering til coupe du monde boulangerie, en konkurranse som trolig avholdes i Paris andre halvdel av 2021. Så vi trenger flere bakere inn på laget, siden det blir for hektisk for dagens deltagere å bidra i alle disse konkurransen, sier Kjetil Dale Aas.

 

Kan komme direkte til iba

En periode var det meningen at BKL skulle bruke Nordisk som en konkurransearena for gi de minst erfarne konkurransetrening, men det ser også ut til å endre seg og bli en prioritert oppgave for begge lagene.

 

– I og med at seier i Nordisk nå gir direkte kvalifisering til iba UIBC-cup, så ønsker jeg at vi skal satse på disse konkurransene også. Dette betyr at vi må ha flere deltagere som kan konkurrere på et godt nivå, da vi med all sannsynlighet må bruke forskjellige folk i Nordisk og kvalifisering til Coupe de monde, sier Dale Aas.

 

Er det deg Kjetil Dale Aas snakker om? Eller kjenner du en baker eller konditor med godt faglig nivå og stor interesse? Ta i så fall kontakt med landslagstrener Kjetil Dale Aas eller besøk hjemmesiden til landslaget her.