Støtt din lokale favoritt – så er den der i morgen også!

Publisert

Støtt din lokale favoritt.

Flere bransjeforeninger i mat- og drikkenæringen har gått sammen og oppfordrer alle til å støtte sin lokale mat- og drikkefavoritt i en tid der mange sliter.

En ukentlig medlemsundersøkelse som er gjennomført av NHO i perioden 9. mars til 17. april 2020 viser at bakerier, bryggerier og vin- og brennevinleverandører sliter kraftig med stor nedgang i etterspørsel. Dette gjelder særlig for produsentene som leverer til storhusholdning og serveringssteder som mer eller mindre har vært stengt hele perioden.

Her finner du utviklingene i markedssituasjonen for mat- og drikkenæringen uke for uke

Flere av produsentene har i denne ekstraordinære situasjonen iverksatt kreative tiltak for å kunne opprettholde driften. Noen har snudd seg rundt og tilbyr hjemkjøring av varer til private forbrukere; noe de ikke har drevet med tidligere. Andre produserer nå håndsprit både til det offentlige og private forbrukere istedenfor akevitt. 

- Vi gikk sammen inn i krisen og sammen skal vi komme ut av den igjen

- Vi så raskt at mange aktører opplever en dyp og uforutsigbar krise. Som en stor aktør så vi det som vårt ansvar å løfte frem den jobben mange nå gjør. Selv i krevende tider er det mulig å tilby gode mat- og drikkeopplevelser som er med på å holde hjulene i gang. Vi gikk inn i denne krisen sammen og sammen skal vi komme ut av den, sier Tord Bergesen, myndighetskontakt i Coca-Cola European Partners Norge.

Ved å lete frem dine lokale produsenter og bestille take-away, gavekort, booke bord frem i tid eller rett og slett handle varene deres, er du med på en felles dugnad som handler om å bevare mangfoldet, slik at tilbudet også er der når krisen er over.

Bruk gjerne dette bildet og spre det i ditt nettverk.