Har du årets fastelavnsbolle klar?

I Norge har vi i alle år vært vant med den tradisjonelle fastelavnsbollen, men de siste årene har man sett tendenser til at denne kjærkomne bollen har fått mange forskjellige smaker og fasonger.

Bager- og Konditormestre i Danmark (BKD) har gjort en undersøkelse blant sine medlemmer som fastslår at danskene spiser fastelavnsboller som aldri før. I vårt naboland i sør fylles bakeridiskene med fastelavnsboller allerede uken etter nyttår, og i år har bakere meldt om tomme disker tidlig på ettermiddagen – som om hver dag var fastelavnssøndag. Det er som om i 2021 vil danskene bare ha fastelavnsboller, sier formann i BKD, John Jønsson.

Som du sikkert allerede vet, har det seg i år slik at fastelavn, morsdag og Valentines day alle faller på en og samme dag. Dette kan oppleves som en stor utfordring for bransjen vår, som skal ha produkter for alle disse anledninger klare til neste helg.

Med utfordringer kommer også muligheter: Vi har fått Marthe Kilen på konditorlandslaget til å lage en fastelavnmorsdagsvalentineskake. Kanskje kan denne gi deg inspirasjon til å lage din egen variant til kunden som vil ha ett produkt som omfavner både fastelavn, mor og Valentine?

Marthe har laget disse fantastiske kakene av sukkerbrød, hjemmelaget bringebærsyltetøy, sjokoladekrønsj, vaniljekrem og marsipan. Sist, men ikke minst, inneholder kakene en stor porsjon glimt i øyet!