Innføring i tillaging håndbok internkontroll mat

Anne Momrak-Haugan i Baker- og Konditorakademiet holder i september innføringskurset i tillaging av håndbok internkontroll mat. Anne holdt kurset to ganger i løpet av våren, og kursdeltagerne fikk en innføring i avviksrapportering, rutinebeskrivelser, flytskjema og fareanalyse, foruten eksempel på skjema. Etter flere etterspørsler, settes det nå opp et kurs til 22.september.

Anne Momrak-Haugan er fagansvarlig for mattrygghet/ helse i Baker- og Konditorakademiet, og hun har lang erfaring med tillaging av håndbøker, revisjon og kurs.

- Fordelen med Teamskurs er at bakeri og konditori over hele landet kan delta uten å måtte bruke dyrebar tid og penger på å reise langt. Derfor vil Anne at det fremover også holdes kurs på Teams.

Enten du trenger starthjelp for å komme i gang med internkontrollsystemet, oppfriskning av det du har lært tidligere, eller en bekreftelse på at internkontrollsystemet du har laget er riktig, er dette kurset relevant for deg. Kurset er beregnet for ansvarlige for internkontroll i bakeri, konditori, utsalg og andre interesserte.

På de foregående kursene har det vært en blanding av lærere på matfaglinjen, mellomstore bakeri, håndverksbakeri og gårdsbakeri. Deltagerne har gitt tilbakemelding om at de fikk mye igjen for kurset, og noen sa at de fikk lyst til å sette i gang med revidering av det de hadde med en gang. Anne har også fått ros for sin måte å gå gjennom stoffet på. Blant annet at hun har en forklarende og ikke belærende tilnærming i sin presentasjon.