Lærerne på vg2 har nå gjennomført modul 2 i fagfornyelsen i bakerfaget

De to foregående ukene gjennomførte Baker- og Konditorakademiet, med Erlend Løken Volden i spissen, to todagerskurs i fagfornyelsen i bakerfaget. Lærerne på vg2 baker og konditor er dermed et skritt nærmere å være ferdigkurset i fagfornyelsen.

Kursdeltagerne med produktene som ble laget på kurset.

Til sammen 16 lærere deltok på kurset, og søtbakst var tema i denne modulen. Wienerbrød, croissanter, kringle, og julebrød var noe av det kursdeltagerne fikk prøve seg på. Vi bakte med både direkte og indirekte deigføring, med og uten kjøl, og vi brukte både smør og margarin slik at vi fikk se hvor forskjellig dette oppfører seg rent baketeknisk. Vi lagde også forskjellige typer fyllmasse til de forskjellige produktene.

Produktene skal pensles.

To av kursdeltagerne, Karina Brandslet og Thor Ingvar Bjerke, syns kurset ga godt faglig påfyll i tillegg til å være inspirerende. – Erlend er en faglig dyktig kursholder, og det var mange faglig gode spørsmål og diskusjoner mellom kursdeltagerne. Kursene er også en god plattform for faglig utveksling og treffpunkt for yrkesfaglærere på tvers av landet, noe som åpner for samarbeid, sier de.

Nå gjenstår modul 3 i bakerfaget og modul 2 i konditorfaget. Disse vil begge bli avholdt på nyåret. Modul 3 i bakerfaget vil handle om grovbakst. Ulike bakemetoder med rug, havre, bygg og sammalt hvete skal grundig gjennomgås. Det vil bli lagt vekt på indirekte deigføring, med bruk av gjærbaserte fordeiger, skåldinger og surdeig. 

Les mer om kursene til BKA, og se kurskalenderen her