Vi skal kåre Norges beste Sunn Mat i farta-rett!

NM Sunn Mat i farta er en konkurranse for alle som serverer og tilbyr mat til folk i farta. Konkurransen het tidligere NM i Sunn Fastfood, men har nå fått nytt navn og nytt innhold.

Norges beste Sunn Mat i farta-rett skal bestå av grove kornprodukter, sjømat og frukt/grønt. Konkurransen ble lansert på #MerAv-webinaret i slutten av april, og skal bidra til å fremme innovative og smaksrike retter med sunne matvarer vi alle kan spise #MerAv.

Konkurransen vil pågå i skolens sommerferie 2022, fra uke 25 (20. juni) til og med uke 33 (21. august). Påmeldingsfristen er 1. juli, og alle som serverer mat til folk i farta oppfordres til å delta.

Å tilby sunn mat som folk ønsker å spise mer av er et konkurransefortrinn. Om du jobber i et gatekjøkken, i en butikk, på en ferge, en bensinstasjon, et tog, en flyplass, et bakeri/kafe, en kiosk, en gatemat-vogn eller andre steder som tilbyr mat til folk i farta, oppfordrer vi deg til å ta utfordringen og melde deg på NM Sunn Mat i farta!

Juryen for konkurransen består av kjendiskokk og kjøkkensjef Christer Rødseth, diplombaker og hovedtrener for Baker- og Konditorlandslaget, Kjetil Dale Aas og Fagsjef i Sjømat Norge, Trude Nordli. De gleder seg alle til å smake på nye #MerAv-retter!

Bak konkurransen står Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) i samarbeid med Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF), Sjømat Norge og Norges Frukt- og Grønnsakgrossisters Forbund (NFGF).

All informasjon om konkurransen finner du på NM Sunn Mat i farta 2022