Lærlingene trenger flere lærebedrifter

Publisert

Det første kullet på den nyopprettede linjen vg2 baker og konditor er snart ferdig på skolen. Antall elever som nå trenger læreplass som baker eller konditor er høyere enn tidligere, og det er nå vi trenger bedrifter som kan ta imot disse lærlingene.

234 elever søkte plass på vg2 baker og konditor skoleåret 21/22, men kun 187 fikk tilbud om skoleplass. Nå er det særdeles viktig at de elevene som er ferdige på skolen får læreplass, slik at vi kan få økt rekrutteringen til bransjen vår. Dersom alle ikke får læreplass, vil det bli mindre attraktivt å søke seg inn på vg2 baker og konditor de neste årene, og dette vil gå ut over rekrutteringen.

Vi vet at det er mange bakerier og konditorier som sliter med å få tak i fagfolk, og det å bidra til å utdanne de som ønsker å bli bakere eller konditorer er et felles ansvar for hele bransjen. Mange ser på det å ta inn lærlinger som en mulighet til å lære opp egne fagfolk. Dersom en lærling trives på arbeidsplassen er sannsynligheten stor for at han eller hun blir værende etter endt læretid.

Har du ikke tatt inn lærling(er) enda? I år er det viktigere enn noen gang, og vi kan hjelpe deg. Vi har nå mulighet til å sammen øke rekrutteringen, men vi må være klare til å ta imot de som kommer ut fra videregående og tilby dem læreplasser. Har du plass til en lærling eller to, men ikke er godkjent lærebedrift, kan vi hjelpe deg med dette. Vi har også fagfolk som kan påta seg opplæringsansvar for dine lærlinger om det skulle være nødvendig. Vi har full oversikt over de som ikke har fått læreplass enda, hvor de bor og hvem som er villige til å flytte på seg.

Har du spørsmål angående det å bli lærebedrift, eller lurer du på om vi kan hjelpe deg med en lærling eller to? Kontakt gjerne vår fagansvarlig i opplæringskontoret Kjetil Dale Aas, og vi hjelper deg så godt vi kan.