Lærlinger på kurs med Cathrine Olsen

Publisert

Tirsdag denne uken ble det arrangert kurs for lærlinger i Baker- og Konditorbransjens opplæringskontor (BKO). Kurset ble holdt av landslagsutøver Cathrine Olsen, og Sørumsand videregående skole hadde stilt bakeriet til disposisjon.

Både første- og andreårslærlinger deltok på kurset der Cathrine Olsen demonstrert enkle utformings- og oppslagsteknikker med hvete- og wienerdeig. Det ble også eksperimentert med forskjellige typer fyll. Alle deltagerne fikk prøve ut teknikkene selv, og lærlingene uttrykte at kurset var lærerikt enten de skulle bruke det de lærte for å øve til svenneprøve, lærlingekonkurranse eller for generelt å utvikle seg som lærling.

Lærlingene ble introdusert for andre måter å lage wienerdeig enn de var vant med. Brage (til venstre) og Jonas i ferd med å kjevle wienerdeig.

For noen av lærlingene er det første gang de er på kurs. - Det er gøy å være på kurs! Vi lærer andre metoder for å lage produktene enn det vil lærer på jobb, sier Joakim, som til daglig er lærling på Håndverksbakeriet i Vestby. Lærlingene syns det er inspirerende å være på kurs med en utøver fra Baker- og Konditorlandslaget. – Hun er veldig flink, sier deltagerne i kor, og noen av de kan også tenke seg å bli landslagsutøvere i fremtiden.