Rogalandsmesterskapet for unge bakere og konditorer 2023

Publisert

Lørdag 28. januar 2022 inviterer Stavanger og Omegn baker- og konditorlaug til Rogalandsmesterskap i baker- og konditorfagene. Tema for konkurransen er Bursdag.

Det er mulig å delta som lag, med 2 deltagere på hvert lag, eller individuelt. Elever fra vg2 matfag, samt lærlinger og faglærte til og med fylte 22 år (født etter 31.12. 2000) kan melde seg på. Konkurransen finner sted på Jåttå videregående skole, Jåttåvågveien 3, Stavanger.

Konkurransetid bakere:

Lag: 5 timer fra 10.00-15.00,

Individuelt: 5,5 timer fra 10.00- 15.30

Konkurransetid konditorer:

Lag: 4 timer fra 10.00 – 14.00

Individuelt: 4,5 timer fra 10.00 – 14.30

Utstilling: Jåttå videregående skole 16.00 – 16.30

Premieutdeling: Fortløpende etter dommervurderingen.

Tema: Bursdag

Oppgaver for bakerne:

Oppgave 1

Produser en valgfri type deig som skal brukes til søtbakst. Eks. hvetedeig, laminert/rullet/brioche.

Det skal være 4 ulike oppslag, 10 av hver sort.

Det skal presenteres 2 av hver sort til dommerne for smak og bedømming, resten brukes til utstilling.

Oppgave 2

Produser en valgfri type gjærdeig.

Det skal vises oppslag av 12 brød med minimum 2 ulike oppslag.

Ett av hvert oppslag skal presenteres for dommerne for smak og bedømming, resten brukes i utstilling.

Oppgave 3

Det skal produseres 15-20 småbrød av en valgfri type gjærdeig, eller en kan bruke samme deig som i oppgave 2.

Oppslaget er valgfritt.

Det skal presenteres 2 stk til dommerne for smak og bedømming, resten brukes til utstilling.

Oppgave 4

Minimum 2 fyll skal produseres under konkurransen. Disse skal brukes i oppgavene ovenfor.

Du velger selv hvilke oppgaver du skal bruke fyllet i.

Generelt:

Gjærdeigene skal produseres på stedet under konkurransen.

Eventuelt hev, fordeig, biga, surdeig eller poolish kan tas med for bruk i ulike deiger.

All dekor skal lages på stedet under konkurransen.

Oppgaver for konditorene:

Oppgave 1

Det skal produseres en valgfri type bursdagskake.

Kaken skal være til minimum 15 personer og den skal stilles ut.

Det skal i tillegg presenteres en akkurat lik kake til dommerne, for smak og bedømming.

Kakene kan være produsert/støpt på forhånd. De skal trekkes og dekoreres likt under konkurransen.

All dekor skal lages under konkurransen.

Oppgave 2

Det skal modelleres minimum 3 enheter i forbindelse med tema.

Disse kan brukes som dekor på kaken(e) eller stilles ut separat.

Oppgave 3

Det skal produseres 2 ulike valgfrie praliner og en valgfri konfekt som ikke er støpt i form.

Lag minimum 12 av hver, hvor 2 av hver type presenteres til dommerne for smak og bedømming.

Alt fyll og dekor skal lages på stedet under konkurransen.

Annet

  • Lokalene vil være åpne for deltagerne fra klokken 08.30 til forberedelser.
  • Arbeidsantrekk: arbeidsjakke/t-skjorte, arbeidsbukse, forstykke og hodeplagg. Dette medbringes selv.
  • Både lag og individuelle deltagere skal levere en skriftlig oversikt som inneholder: tanke om temaet, smak og utseende, samt en liste av produktenes innhold. Det skal leveres til dommerne før konkurransen starter.
  • Oppveiing av råvarer kan gjøres før konkurransen starter.
  • Råvarer som vil være tilgjengelig i konkurranselokalene: liste blir tilsendt etter påmelding.
  • Deltagerne må selv ta med håndverktøy. Husk å merke disse med navn.
  • Liste over utstyr som er tilgjengelig i konkurranselokalene blir tilsendt etter påmelding.
  • I løpet av konkurransetiden, skal arbeidsplass ryddes og vaskes.
  • Alt utstyr skal pakkes ned og ryddes bort fra konkurranselokalene
  • Det vil være tilgjengelig oppvaskhjelp under konkurransen.
  • Utstillingsbord: 80cm x 120cm med hvite duker.

Bedømming

Det vil bli gitt en helhetlig vurdering av oppgaven der smak, utseende, hygiene, kreativitet og utstilling vektlegges.

Premiering

Det vil bli premiering for 1.-3. plass, og det vil bli kåret en årets nykommer.

Påmeldingsfrist 1. november 2022

Send påmelding til e-post: laila.helland@lyse.net

For mer informasjon, kontakt:

Laila Helland, mobil 46471058. e-post: laila.helland@lyse.net