Strømkrisen for bakeriene

Etter at henvendelser om skyhøye strømpriser begynte å komme fra medlemsbedriftene våre i desember, har vi i BKLF jobbet iherdig for å få politikerne til å agere.

Vi har jobbet systematisk for å synliggjøre hvordan mange bakerier sliter med strømregninger på inntil flere hundre prosent høyere enn normalt, og hvor urettferdig det er at kun enkelte næringer får strømstøtte. Etter å ha kartlagt hvor mange prosent økning i strømprisen bakeriene har hatt siden 2020, spilte vi tallene inn til NHO. På denne måten kunne informasjonen brukes sammen med andre næringer for å belyse problemet.

BKLF hadde første utspillet i media, og kritiserte myndighetene vedrørende uforståelig og høyst urimelig forskjellsbehandling av ulike næringer. I ettertid har både NHO Mat og Drikke, og NHO kommet på banen og ment det samme.

Etter all innsatsen som er lagt ned for å synliggjøre dette, er det gledelig å se at store medier som VGs E24 har viet oppmerksomhet til dette problemet. Forrige uke tok også TV2 kontakt med BKLF for å få tips om bakerier som ville stå frem i intervju om høye strømpriser. - Jeg er derfor glad for at WH Bakeridrift tok den utfordringen, sier direktør i BKLF, Gunnar Bakke, som mener at galskapen kom godt frem på TV2 nyhetene fredag kveld.

Både Høyre og Venstre jobber nå med dok 8-forslag (representantforslag) om støtteordninger for næringslivet, men partiene på Stortinget har fortsatt ikke klart å samle seg om et flertall. - Vi håper nå selvfølgelig at et flertall på Stortinget finner sammen og gir støtte til alle næringer, inklusivt bakerier, sier Bakke. - Nå er det derfor viktig å opprettholde et sterkt press og fokus i media og mot politiske myndigheter. Jeg oppfordrer av den grunn flere bakerier til å ta kontakt med lokalaviser og lokale Stortingsrepresentanter for å få lokale oppslag, understreker direktøren i BKLF.

Både håndverksbakeriet Øya Baker`n og Reppen bakeri har fått oppslag i lokale medier. All oppmerksomhet rundt saken er bra for å opprettholde presset.

Også Din Baker AS har engasjert seg i saken ved å få medlemmer til å sende e-post til departementet. – Dette setter vi pris på. Det er viktig at alle bidrar nå, sier Bakke.

Her kan du lese flere saker om tema:

https://e24.no/olje-og-energi/i/z7ea0w/nho-krever-stroemstoette-til-bedrifter-vi-har-faatt-en-skikkelig-smell

https://e24.no/norsk-oekonomi/i/XqOono/venstre-vil-gi-smaabedriftene-en-milliard-i-stroemstoette

https://e24.no/olje-og-energi/i/k61p2j/hoeyre-foreslaar-2-milliarder-kroner-i-stroemhjelp-til-smaabedrifter