Vil du bli en av Norges fremste bakere eller konditorer?

Publisert

Victoria Gravdal (til venstre) og Xiao Juan Peng (til høyre) vant bronse i konditor-VM i 2023. Her sammen med lagtrener Hege Andersen. Foto: Solveig Lygre, BKLF

Baker- og Konditorlandslaget søker utøvere til 2025. Fagfolk med stor interesse for faget, og som har stor arbeidskapasitet, oppfordres til å søke.

Baker- og Konditorlandslaget (BKL) har de siste årene vunnet medaljer i flere internasjonale mesterskap, og skal fortsette den gode utviklingen i tiden fremover. Landslaget skal konkurrere i flere internasjonale konkurranser de neste årene, og har behov for nye utøvere som vil utvikle seg sammen med Norges beste bakere og konditorer.

– Vi ser etter fagfolk med en genuin interesse for faget, og med stor arbeidskapasitet. Å være med på landslaget krever mye tid og arbeid så det å være en del av landslaget er ikke for alle, men for de som ønsker å gi alt for å bli best i faget sitt, sier hovedtrener for BKL, Kjetil Dale Aas.

Krever mye trening å lykkes

Å lykkes på landslaget krever store mengder trening og mye reising. Treningssamlinger er som oftest i helger, men man må også regne med mye egentrening etter arbeidstid. Da må utøveren ha den rette innstillingen og faginteressen.

– På konditorlaget ser vi primært etter konditorer med svennebrev konditor og kokkefagbrev, som er gode på smaker og som liker pirkete arbeid. Vi tar gjerne inn en kokk med interesse for konditorfaget, det viktigste er at kandidaten ønsker å utvikle seg i den retningen vi skal, som er økt fokus på skulpturer og sofistikerte smaker på produktene, sier Dale Aas.

Bakerlaget trenger også flere utøvere. I år stiller bakerne i Nordic Bakery Cup, og det blir flere konkurranser de neste årene. 

- Vi kommer til å trenge 2 fulle lag i 2025, da vi er invitert i 2 store internasjonale konkurranser. Vi ønsker kontakt med bakere som har svennebrev i både bakerfaget og konditorfaget. Søkere bør ha høy interesse for faget og et ønske om å bli best. Man må kunne yte for å bidra til fellesskapet og ha god lagfølelse. De som søker må være forberedt på mye trening, det er kun de beste som sendes i konkurranse. Hvis du sjekker av på dette og du kan mye om råvarer, spesielt norske, så vil vi gjerne ha kontakt med deg, sier hovedtreneren.

Konkurranser

Vi ser helt klart en ny trend i år, ved at vi blir inviterte til store internasjonale konkurranser. Etter bronsemedaljen til bakerne i VM Iba Uibc Cup i 2018 og i Coupe du Monde de la Boulangerie i 2022 og sølvmedaljen til konditorene i VM Iba Uibc Cup 2023, er det helt klart at Norge utmerker seg ute i verden. Vi har allerede invitasjoner til å dra både til Europa, men også en invitasjon vi ikke kan offentlig gjøre helt enda. Om vi klarer å finne de riktige utøverne på både baker- og konditorlaget, og vi får nok sponsorinntekter, kommer 2025 til å bli et helt vanvittig år.

Søk nå!

Om du syns dette høres spennende ut og det er noe du kunne tenke deg, så ikke nøl med å søke. Søknader sendes på e-post til , og skal inneholde CV, bilder av prosjekter du har gjort og en kortfattet søknad med begrunnelse for hvorfor du passer inn på Baker- og Konditorlandslaget.

Har du spørsmål, kan du kontakte Kjetil Dale Aas på e-post eller tlf. 404 00 444

Søknadsfrist 1. september.