Helse og kosthold

BKLF jobber for at maten vi spiser skal være trygg og gjøre godt for både kropp og miljø. På disse sidene har vi samlet en rekke nyttige ressurser og informasjon om prosjekter der BKLF er partner og/eller deltaker.

Brødskala´n

Brødskala'n er en registrert og frivillig merkeordning og Baker- og Konditorbransjens Landsforening er merkeeier. Formålet med Brødskala'n er å bidra til økt forbruk av sunne, grove kornprodukter, ved å formidle god og relevant informasjon til forbruker.

Brødskala'n er utviklet i samarbeid med Helsedirektoratet og Mattilsynet

Matkornpartnerskapet

Matkornpartnerskapet jobber for å øke bruken av norsk matkorn og planteprotein til mat. Partnerskapet er et forpliktende samarbeid mellom alle aktører i verdikjeden. Hensikten er å styrke samspillet, innsatsen og kompetansen for forskning og innovasjonsarbeid på norsk matkorn og planteproteiner til mat.

Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold

Intensjonsavtalen er et formelt samarbeid mellom helsemyndighetene og mat- og drikkebransjen. Hensikten er å gjøre det enklere for folk å ta sunne valg. Det handler blant annet om å redusere salt, sukker og mettet fett, og å øke tilgjengeligheten av sunnere produkter. Samarbeidet mellom bransjen og helsemyndighetene skal både bidra til å nå de nasjonale målene for folkehelsepolitikken og å styrke konkurransekraften til mat- og drikkenæringen.  

#MerAv

#MerAv er en kommunikasjonskampanje knyttet til intensjonsavtalen for et sunnere kosthold, og fokuserer spesielt på å få folk til å spise mer av det som er bra for helsa – som grønnsaker, frukt, grove kornprodukter og fisk. Kampanjen skal gjøre det lettere å ta sunnere valg i hverdagen, i tråd med målene i avtalen.