Workshop om bruk av urkorn, spesialkorn og norsk hvete

Det nyetablerte kompetansesenteret for baker- og konditorfagene på Sørumsand videregående skole er vertskap for tre praktiske workshoper om bruk av urkorn, spesialkorn og norsk hvete som skal holdes i mai-juni i år.

Det er Baker- og Konditorakademiet, i samarbeid med Matkorninitiativet, som inviterer håndverksbakerier, bygdemøller og kornbønder til workshop. Vi vil skape en felles møteplass for korndyrkere, møllere og bakere. På Workshopene vil du bli med på både bakeforsøk, produktsmaking og faglige innlegg. Dette blir også arena for nettverksbygging.

For de som deltar i kompetansenettverket, vil det også være mulig å bli med på markvandring i juni. Målet med kompetansenettverket er å kunne utvikle en konkret produksjonsstrategi for økt bruk av norsk urkorn, basert på prøvebakinger og konkret produktutvikling av bakervarer basert på norsk mel.

Det legges i første omgang opp til tre workshoper.

Workshop 1: 03. – 04. mai, tema speltmel

Workshop 2: 23. – 24. mai, tema svedjerug, emmer, landhvete, enkorn

Workshop 3: 14. – 15. juni,  tema norsk hvete

Hver workshop vil gå fra 12.00 - 18.00 dag en og 10.00 - 16.00 dag to

Pris per workshop er kr 1.000, men dersom du vil være med på alle betaler du kun kr 2.500,-.