Svenneklubben på Bergensk "bakerisafari"

Publisert

I helgen arrangerte Norges Konditor- og Bakersvenner (NKB) en sosial og innholdsrik "bakerisafari" i Bergen.

Det var en sulten gjeng som startet dagen på Bakst og Brygghuset i Åsane. En god og mettende frokost ble servert, før daglig leder Øystein Hoff, viste frem bakeriet til de besøkende. Etter en trivelig visitt gikk turen til Baker Brun Produksjon AS, som nylig har flyttet inn i splitter nye lokaler på Espehaugen ved Flesland flyplass. Her fikk svenneklubben en hyggelig og interessant omvisning av baker Tore Bergås.

Fra Espehaugen gikk turen videre til Bergen sentrum. Her skulle flere bergenske bakerier besøkes, og enda flere bergenske bakverk fordøyes. På Torgallmenningen midt i Bergen, ligger tradisjonsrike Hotel Norge, oppført i 1885 og renovert i 2018. Her fikk Svenneklubben omvisning med konditorsjef Trine Kaland Hestenes, som fortalte om konditoriets plass i hotellets kjøkken.

Det var god pizza og god stemning hos Mariann og Ivar på Bakstehuset på Ask.

Etter en lang og innholdsrik dag i Bergen, reiste hele gruppen til Askøy for å besøke Mariann Kvarme og Ivar Magnussen. Mariann og Ivar driver opplevelsesbakeriet Bakstehuset på Ask, og etter å ha servert hele historien til Bakstehuset gjennom en hyggelig omvisning i bakeriet og butikken, lot de alle svennene lage sin egen pizza. Dette ble toppen på kransekaken, en perfekt avslutning på en innholdsrik og trivelig dag. Steinovnsbakt pizza, inntatt i en perle av et sted, sammen med gode kollegaer som sammen utvekslet faglig erfaring.

Vi gleder oss til neste tur med Norges Konditor- og Bakersvenner!