Mange utmerkelser på jubileumsfesten

Publisert

Fra venstre: Kjetil Dale Aas, Trude Beate Brendehaug, Remy Corbet, Xiao Juen Peng, Jonathan Burt, Nikolai Meling, Hege Andersen og Bernhard Azinger mottok ambassadøruniform, pin, diplom og blomster for utmerkelsen Ambassador of Norwegian Bakery & Pastry. Henrik Falkensten, Fredrik Lønne og Knut Harald Sødal var ikke til stede. Foto: Solveig Lygre, BKLF

Lørdag 9. september var nesten 200 personer fra bransjen samlet på Grand Hotel i Oslo. Anledningen var 125-årsjubileet til Baker- og Konditorbransjens Landsforening. Jubilanten skulle feires og mange personer fra bransjen skulle hedres.

Sven Sturla Tonstad, andre generasjon baker på Tonstad Bakeri, ble hedret for 40 års innsats for bransjen. Foto: Solveig Lygre, BKLF

Til sammen 12 personer var oppe på scenen for å ta imot tre forskjellige utmerkelser. I tillegg var det noen som ikke var til stede for å motta utmerkelsen sin. Førtiårsmedaljen var den første som skulle deles ut.

Hvert år deler BKLF ut utmerkelser til bakere eller konditorer, som gjennom 40 år, helt eller delvis, har drevet næringsvirksomhet i bransjen, eller har jobbet sammenhengende som faglært baker eller konditor. I år var det Sven Sturla Tonstad fra Tonstad Bakeri som ble hedret for 40 års innsats for baker- og konditorbransjen. Han fikk medaljen festet på brystet av president Ole John Berntsen, i tillegg til et diplom og blomsterbukett.

Fra venstre: Geir Voll (Romsøes Conditori), Per Arvid Aartun (Stavanger Conditori), Vidar Wiik (Tromsø Bakeri) og Rune Valestrand (Fiskå Bakeri) fikk utdelt BKLFs hederstegn, diplom og blomsterbukett. Foto: Solveig Lygre, BKLF

Etterpå var det hederstegnet som skulle deles ut, og hele fire stykker skulle motta dette i år. Hederstegnet deles ut til personer som har gjort seg spesielt fortjent til det, eller har vist særlig interesse for faget eller bransjen. Styret i BKLF vedtok på styremøtet i april, at Geir Voll (Romsøes Conditori), Per Arvid Aartun (Stavanger Conditori), Vidar Wiik (Tromsø Bakeri) og Rune Valestrand (Fiskå Bakeri) har gjort seg fortjent til BKLFs gjeve hederstegn.

Den siste utmerkelsen, Ambassador of Norwegian Bakery & Pastry, eller bransjeambassadør, kan deles ut til personer som har prestert i konkurranser, eller som har gjort en solid innsats for bransjen vår. Det er kun tre stykker som har fått denne utmerkelsen tidligere, men i år var det hele elleve personer som ble utnevnt som bransjeambassadører. Kjetil Dale Aas, Henrik Falkensten, Trude Beate Brendehaug, Fredrik Lønne, Remy Corbet, Xiao Juen Peng, Jonathan Burt, Nikolai Meling, Knut Harald Sødal, Hege Andersen og Bernhard Azinger tok stolte imot ambassadøruniform, pin, diplom og blomster.

Kriterier for å få tittelen bransjeambassadør:

  • Konkurrert på det Baker- og Konditorlandslaget og vunnet medalje i internasjonale konkurranser utenfor Norden.
  • Konkurrert på det Baker- og Konditorlandslaget og vunnet gull i lagkonkurranse i Nordic Bakery & Pastry Cup.
  • Vunnet gull i NM for bakere eller konditorer.
  • Virket som hovedtrener på Baker- og Konditorlandslaget.
  • Hatt en fremtredende posisjon i BKLF og gjort seg særlig fortjent til tittelen.