Cerealfagdagen 2024

Publisert

På Cerealfagdagen den 13. mars, vil vi gi deg et overblikk over hvordan en verden i endring påvirker matvaresituasjonen og matnæringene både globalt og i Norge. Vi tar også et dypdykk i dagens mattrender, og hva disse kan bety for korn- og bakerbransjen.

Dette blir en dag med faglig påfyll, praktiske tips og erfaringsutveksling.

Helse er fortsatt en viktig trend. Vi kommer nærmere inn på både (ultra)prosessering, effekter av merking og hva som gjøres for å få kundene til å ta fornuftige valg.

Forbrukere ønsker mer naturlige plantebaserte produkter. Her finnes store muligheter for kornbransjen.

Oppmerksomhet rundt matsvinn er en annen viktig tendens, og bakerbransjen har mye å hente på området. Du får høre om forskning og tiltak for å halvere dagens brødsvinn.

Du kan også hente inspirasjon til gode samarbeid mellom mølle og bakeri.

Vi gjentar suksessen med bakeskole, og du får innblikk i de seneste aktuelle forskningsnyhetene.

Cerealfagdagen arrangeres av Nofima og Baker- og Konditorbransjens landsforening (BKLF).

Registrering, mingling og kaffe fra kl. 9.00. Det faglige programmet starter kl. 9.30.

Vel møtt!

Program for dagen

9.30 - Velkommen ved forskningssjef Kristin Hollung

  • Megatrender, mattrender og muligheter for cerealbransjen ved Bente Torstensen, adm. direktør i Nofima
  • Trender fra Matmessen Anuga ved Camilla Røsjø, divisjonsdirektør i Nofima
  • Merking av sunne og bærekraftige produkter – hva skjer i Europa og Norge? ved Anna Maria Karlsen, Fagsjef NHO Mat & Drikke
  • Bakeskole med Nofimas Bakermester Fredrik Andresen

Pause                 

  • Innovative havreprodukter – Utvikling av funksjonelle ingredienser fra havre og nye prosesseringsmetoder ved seniorforsker Simon Ballance.
  • Forskningen som skal halvere brødsvinnet – Prosjektet Breadrescuers ved seniorforsker Valérie Almli i Nofima
  • Bakeskole med Nofimas Bakermester Fredrik Andresen

Lunsj

  • Ultraprosessert mat – hva vet vi og hva trenger vi mer kunnskap om? ved forskningssjef Kristin Hollung i Nofima
  • Hva kan bakeriene gjøre for å hjelpe forbrukere med fornuftige valg? ved Per-Ole Arneberg, Direktør for KHMS og bærekraft i Mesterbakeren.
  • Bakeskole med Nofimas Bakermester Fredrik Andresen

Pause           

  • Kan vi sikre stabilt høye andeler av norsk hvete i mel? ved forsker Shiori Koga
  • Samarbeid som styrker både mølle og baker, Kvelde Mølle og Andrea Ingelsrud

15.00 - Slutt for dagen – oppsummering ved Gunnar Bakke, direktør BKLF