Baker- og konditorkonferansen 2026

Publisert

Landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen holdt sin første eksterne tale som minister da han åpnet Baker- og Konditorkonferansen på Næringslivets hus i februar 2025. Foto: Solveig Lygre.

17. februar 2026 inviterer BKLF hele bransjen til årets viktigste møteplass. Den årlige baker- og konditorkonferansen byr på gode foredrag og sosialt samvær, så meld deg på nå for å sikre deg en plass!

Et fullsatt Næringslivets hus og besøk av landbruks- og matministeren satte rammen for 2025-utgaven av Baker- og Konditorkonferansen. Dagen bød på inspirasjon fra hele bransjen. Fra entreprenørskap og bærekraft, til håndverk, rekruttering og trender i baker- og konditorfaget.

Deltakerne fikk høre om alt fra brød som sanseopplevelse og sosiale medier som salgsverktøy, til hvordan nye teknikker kan skape sunnere produkter uten tilsetningsstoffer. Kombinasjonen av faglig påfyll og god stemning gjorde konferansen til en suksess.

Nå planlegges neste års konferanse. 17. februar 2026 møtes vi igjen i Næringslivets Hus på Majorstuen i Oslo. Rammene er de samme, men vi setter sammen et helt nytt og spennende program.

Foreløpig program

10.00-10.30: Registrering og mingling

10.30: Velkommen ved Landbruks- og Matminister Nils Kristian Sandtrøen

10.35-11.35: Skaperkraft 
Innlegg fra vinneren av Årets bakeri 2025, landslagsbaker Umid Fotikh og Theo Romer fra Encore Oslo.

11.35-12.20: Lunsj

12.20-13.20: Arbeidskraft
Innlegg om BakerKonditorCampus, rekruttering og kompetansebehov i bransjen, og Velg Mat-prosjektet.

13.20-13.40: Pause

13.40-14.30: Bærekraft
Innlegg fra Anders Nordstad og Christopher Sjuve

14.30-14.50: Pause

14.50-15.30: Bærekraft forts.
Innlegg om Matkornpartnerskapet og lokale håndverksbakerier

15.30-15.40: Oppsummering og avslutning


Meld deg på årets viktigste samlingspunkt for hele baker- og konditorbransjen!