Baker- og Konditorlandslaget: møt Ingrid Knutsen

Publisert

Da Ingrid Knutsen oppdaget magien bak brød og skjønte at brød ikke bare var brød, endret drømmen om å bli konditor seg til en drøm om å bli baker.

Det norske baker- og konditorlandslaget representerer bransjens beste og mest dedikerte bakere og konditorer. De kommende ukene skal vi presentere alle landslagsutøverne på våre nettsider, slik at dere kan bli bedre kjent med disse dyktige menneskene.

Ingrid Knutsen er med på landslaget for andre år på rad, og har allerede en medalje fra Nordic Bakery Cup i lomma. Til daglig er Ingrid baker hos W. B. Samson i Oslo.

Hvordan har bakeryrket levd opp til dine forventninger?

- Det har overgått dem. Jeg visste det ville være tungt og krevende, men jeg hadde ikke sett for meg hvor givende det er å utvikle seg faglig hver eneste dag.

Hvilken faglig prestasjon er du mest stolt av?

- Å vinne en kategori pris i Nordic Bakery Cup er jeg utrolig stolt over! Vi hadde ingen lagtrener i fjor, så Philip og jeg trente stort sett sammen alene. Likevel klarte vi å vinne hver vår kategori, og det er jeg stolt over. Det bekrefter at alle timene med trening var verdt det.

Hvilken fagperson i baker- og konditorverden ser du opp til?

- Bransjen vår er ikke stor, og jeg er så heldig at jeg har mange dyktige og flinke fagpersoner å se opp til.

Hva er ditt favorittprodukt?

- Et godt surdeigsbrød. Det krever tålmodighet og forståelse for prosessen, og belønningen er et produkt med dybde både i smak og tekstur.

Hva er din favorittråvare? 

- Man trenger ikke mer enn vann, mel og salt for å kunne skape magi. Det enkle kan ofte være det beste. Når man først forstår hvordan de tre elementene jobber sammen, åpner det seg opp en hel verden.

Hvorfor ville du bli med på Landslaget?

- Jeg ønsket å utfordre meg selv og vokse faglig ved å jobbe med de beste. Landslaget gir en unik mulighet til å få testet grensene og utvikle meg videre.

Hva liker du best med å være utøver på landslaget? 

- Samarbeidet og fellesskapet. Alle brenner for faget, og vi løfter hverandre. Det gir både motivasjon og inspirasjon. 

Hvordan vil du beskrive "kulturen" på landslaget?

- Det er høyt faglig nivå og mye dedikasjon, men også rom for humor og trygghet. Vi heier på hverandre, selv om vi stiller høye krav.

Hva er ditt ultimate karrieremål på landslaget?

- VM! Å bidra til at Norge tar medalje, samtidig inspirere unge bakere og flere jenter til å satse på faget!