Baker- og Konditorlandslaget: møt Philip Therkildsen

Publisert

Philip Therkildsen er vokst opp i en bakerfamilie, så det å bli baker var et nokså naturlig valg for den regjerende norgesmesteren.

Philip Therkildsen

Født: 2003

Bosted: København

Deltaker på landslaget siden: 2024

Utdanning: baker

Nåværende arbeidsgiver: Andersen Bakery

Konkurranseerfaring:
Rogalandsmesterskapet 2022, 1. plass,
Rogalandsmesterskapet 2023, 1. plass
NM årets baker 2024, 1. plass
Nordic bakery cup, 3.plass og pris beste søtbakst

Det norske baker- og konditorlandslaget representerer bransjens beste og mest dedikerte bakere og konditorer. I løpet av mai og juni skal vi presentere alle landslagsutøverne på våre nettsider, slik at dere kan bli bedre kjent med disse dyktige menneskene.

Philip Therkildsen er på sitt andre år som landslagsutøver. I fjor vant han både NM baker og kategoriprisen søtbakst i Nordisk. I år er han med på laget som skal konkurrere om å bli nordiske mestere.

Hvorfor valgte du å bli konditor/baker?

- Jeg har alltid likt å holde på med mat, og med bakere i familien, så kom det naturlig for meg å velge det. 

Hvordan har yrket levd opp til dine forventninger?

- Jeg forventa ikke at baking var så bredt! Det var mye mer teoretisk og kjemi enn det jeg trodde at det skulle være. Det er ikke mulig å bli utlært i dette faget!

Hvilken faglig prestasjon er du mest stolt av?

- Jeg har jo vunnet NM i baking, men jeg må si at å få prisen for beste søtbakst i Nordisk konkurranse føltes bedre.

Hvilken fagperson i baker- og konditorverden ser du opp til?

- Det er mange jeg ser opp til, og det er ikke enkelt å velge en, men Nikolai Meling som var min læremester vil jeg alltid ha i bakhodet!

Hva er ditt favorittprodukt?

- Mitt favorittprodukt er Croissant.

Hva er din favorittråvare?

- Favorittråvaren må være Smør. Det er så mye man bruker det til og det har mange egenskaper. 

Hvorfor ville du bli med på Landslaget?

- Jeg har alltid vært glad i konkurranse og jobber nøye. Da passet det ganske greit å bli med på landslaget. 

Hva liker du best med å være utøver på landslaget?

- Det jeg liker best er jo at jeg jobber med noen av de beste i landet, og kan få tips og synspunkter jeg ikke har lagt merke til eller tenkt på. Alltid forbedring!

Hvordan vil du beskrive "kulturen" på landslaget?

- Vi er veldig nære hverandre. Snakker på fritiden og prater om alt mulig utenom baking også. Nesten som søsken jeg aldri har hatt. 

Hva er ditt ultimate karrieremål på landslaget?

- Mitt mål er å konkurrere i Coupe du Monde, altså VM.